Antena 3 CNN Actualitate Măsuri drastice din cauza gerului! Primarul Capitalei Gabriela Firea: ”Şcolile şi grădiniţele vor fi închise luni şi marţi în Bucureşti”

Măsuri drastice din cauza gerului! Primarul Capitalei Gabriela Firea: ”Şcolile şi grădiniţele vor fi închise luni şi marţi în Bucureşti”

Măsuri drastice din cauza gerului! Primarul Capitalei Gabriela Firea: ”Şcolile şi grădiniţele vor fi închise luni şi marţi în Bucureşti”
Sursa foto: Foto: Facebook
06 Ian 2017   •   20:16

Decizie de ultima oră luată de Primăria Capitalei, împreună cu Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Bucureşti. Din cauza vremii geroase care se anunţă să se prelungească şi în cursul zilelor de luni şi marţi, şcolile şi grădiniţele vor fi închise. Anunţul a fost făcut de primarul Capitalei Gabriela Firea.

Suntem la finalul unei zile de codul portocaliu. Putem să spunem că în Capitală, pentru că s-a intervenit cu utilaje, circulaţia a fost permanent fluidă, nu au fost blocaje. S-a circulat în condiţii fireşti de iarnă, nu au fost blocaje în intersecţii. (…). Totodată, în urma consultărilor cu Ministerul Educaţiei şi Inspectorul şef şcolar, împreună, am luat decizia ca luni şi marţi să nu fie deschise gradiniţele, creşele, liceele din Capitală. Se poate prelungi şi miercuri, pentru că luni, marţi şi miercuri va fi ger năprasnic, de -20 de grade. Vreau să mai fac un anunţ, am semnalat de dimineaţă faptul că RATB, prin reprezentanţii săi nu şi-au îndeplinit obligaţiile, de aceea am convocat o şedinţă de îndată a CGMB pentru mâine dimineaţă, la ora 9,30, în care voi supune dezbaterii şi aprobării Consiliului General demiterea Consiliului de Administraţie al RATB pentru neîndeplinirea sarcinilor privind pregătirea Capitalei pentru vremea grea de iarnă pe care o depăşim în acest moment. Staţiile RATB nu erau curăţate de dimineaţă. De asemenea, timpii de aşteptare au fost îndelungaţi, am rugat să fie scoase mai multe autobuze din garaj pe traseu şi nu s-a întâmplat acest lucru. Mai mult decât atât, domnul director general era în concediu fără ca măcar să mă anunţe, iar persoana care a rămas la comandă nu a fost suficient de bine pregătită pentru a face faţă unui moment atât de important”, a anunţat Gabriela Firea.

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close