Antena 3 CNN Actualitate Media AIESEC Bucureşti a avut închiderea “AIESEC Academy School of Leadership”, proiect care s-a desfăşurat pe parcursul a trei săptămâni

AIESEC Bucureşti a avut închiderea “AIESEC Academy School of Leadership”, proiect care s-a desfăşurat pe parcursul a trei săptămâni

AIESEC Bucureşti a avut închiderea “AIESEC Academy School of Leadership”, proiect care s-a desfăşurat pe parcursul a trei săptămâni
25 Noi 2013   •   16:18
AIESEC Bucureşti a avut închiderea “AIESEC Academy School of Leadership”, proiect de educaţie non-formală, ce s-a desfăşurat pe parcursul a trei săptămâni de workshop-uri şi o zi de conferinţă Leadership Talks, oferindu-le studenţilor atât şansa de a îşi completa cunoştinţele teoretice acumulate în facultate, cât şi de a le exersa în cadrul unui internship oferit de companiile partenere proiectului.

AIESEC Academy School of Leadership a fost împărţit în trei etape, iar prima dintre acestea a constat în 3 săptămâni ( 24 octombrie - 15 noiembrie) de training-uri teoretice şi workshop-uri susținute de specialiști din companii precum Nestle, INTACT Media Group, Colliers, Ortec, ProCredit. Studenții au avut posibilitatea de a opta pentru domeniul (resurse umane, marketing și comunicare, finanțe, IT)  și compania care a reprezentat un interes pentru viitoarea carieră.

La conferința  "Leadership Talks" (1 noiembrie) au luat parte Dragoș Bucurenci (trainer de leadership și comunicare și executive coach, Khastalia), Petruş Stuparu (Trend Consult), Mihai Stănescu (owner RoCoach), Simina Neagu ( Cefora Business School), Dragoş Beldugan (Școala de Valori), Silvia Bogdan (Şcoala de Valori), Duncan McGinley (Managing Partner la The F Word Magazine & Founder of To The Top ), Mihai Stănescu (owner RoCoach), Dochița Zenoveiov (Managing Director – Seed Consultants). Aceștia au prezentat celor 100 de studenţi viziunea lor asupra leadership-ului şi au împărtăşit experienţele pe care le-au acumulat pe parcursul anilor.

Finalitatea proiectului a constat în selecţia celor care vor fi interni în companiile partenere, datorită unui study case (7-15 noiembrie), rezultatele urmând să fie comunicate în perioada următoare. Participanţii care nu au fost selectaţi s-au putut înscrie pentru unul dintre programele de voluntariat sau de internship plătit, AIESEC Bucureşti oferind consultanţă în alegerea acestuia. Acestea se desfășoară în străinătate și se desfășoară pe perioade de la câteva săptămâni la câteva luni, în funcție de domeniul de interes al tinerilor.

Participanții s-au arătat extrem de încântați de desfășurarea proiectului: "Workshopurile sunt potrivite pentru cei care vor să lucreze pe piața reală, deoarece au ocazia sa învețe direct de la specialiști și astfel cresc și șansele atunci când ne vom angaja. Prin acestea învățăm sa ne depășim limitele si învățăm să acceptăm provocările de a ieși din zona de confort, experimentând și cunoscând. Din această experiență am învățat că dacă fac ce trebuie și cu cine trebuie, workshopurile sunt eficiente. Important este să aplici ce ai învățat în viitoarea ta carieră și niciodată să nu renunți la a întreba dacă nu cunoști. Mulțumim atât celor de la Intact Media Group, cât și celor care fac parte din proiectul AIESEC Academy School of Leadership pentru efortul depus!"

Partenerii principali ai proiectului au fost ACCA, Nestle, Ortec , Colliers International, Allianz Ţiriac, iar cei media au fost Business Insider, Wall-Street, Business Magazine, Business Woman și Finanțiștii. Evenimentul este recomandat de INTACT Media Group.

Despre AIESEC Bucureşti

AIESEC București este parte a celei mai mari organizații de tineri la nivel internațional, prezentă în peste 124 de țări și teritorii, cu o istorie de 65 de ani în dezvoltarea personală și profesională a tinerilor. Organizaţia oferă tinerilor o experienţă de dezvoltare inedită bazată pe oportunităţi de leadership, posibilităţi de exchange, conferinţe anuale, platforme virtuale si activităţi de învăţare în cadrul unui mediu internaţional. Prezenţa AIESEC în România s-a făcut remarcată timp de 23 ani, inițial în București, iar în prezent în alte 13 orașe.

×
Parteneri
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend
x close