Antena 3 CNN Actualitate Media Campania Observator ALEGE SĂ NU SUFERI schimbă legi

Campania Observator ALEGE SĂ NU SUFERI schimbă legi

Campania Observator ALEGE SĂ NU SUFERI schimbă legi
11 Oct 2013   •   12:35

Datorită  campaniei  Observator ALEGE SĂ NU SUFERI, femeile cu cancer la sân, mutilate de mastectomie, pot spera la ceea ce li se cuvine, reconstrucție mamară gratuită. Campania i-a sensibilizat pe deputați, decişi acum să modifice legea. Dacă propunerea va deveni realitate, prima operație ar putea fi făcută la începutul anului viitor.

Mircea Roşca, deputat liberal,  iniţiatorul schimbării legislative a declarat: "Vreau să felicit Antena 1 pentru iniţiativa şi campania pe care a dus-o. M-a inspirat". El însuşi a trecut printr-o dramă personală, pentru că mama sa a fost bolnavă. Deputatul a propus modificarea unui articol din legea Sănătăţii, astfel încât protezele mamare să fie decontate de stat în cazul cancerului de sân.

În 2012, România a recunoscut, în faţa Europei, că diagnostichează cu cancer mamar 25 de femei în fiecare zi. Şi că, tot zilnic, se fac în jur de zece operaţii de extirpare de sân. Dintre miile de femei mutilate de bisturiu ca să scape de boală, doar câteva zeci apelează la reconstrucţia mamară. Aşa cum a arătat şi campania Observator, ALEGE SĂ NU SUFERI.

Pornită la iniţiativa reporterilor Observator, Iulia Dumitraşcu şi Ivona Roşu, cu sprijinul doctorului Tiberiu Bratu, vicepreşedintele Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni, campania ALEGE SĂ NU SUFERI a adunat în jurul său mulţi oameni generoşi.

Redactia Observator  doreste sa  multumeasca  pentru ajutor lui Cristian Buşoi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, tuturor medicilor care tratează cancerul mamar, dar şi celor care îi şterg urmele şi le redau victimelor bolii feminitatea, frumuseţea şi speranţa şi, mai ales,  femeilor care ştiu ce înseamnă această maladie şi cum să lupte cu ea. Chiar şi pentru un strop de viaţă.

Echipa Observator va continua să semnaleze cazuri dramatice, poveşti care merită spuse şi strigătele de ajutor ale celor care au dreptul de a fi trataţi cu demnitate şi generozitate.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close