Antena 3 CNN Actualitate Media Clotilde Armand, în ie la Sinteza zilei. Cum a pierdut alegerile într-o noapte și ce nu s-a văzut în timpul campaniei electorale

Clotilde Armand, în ie la Sinteza zilei. Cum a pierdut alegerile într-o noapte și ce nu s-a văzut în timpul campaniei electorale

Clotilde Armand, în ie la Sinteza zilei. Cum a pierdut alegerile într-o noapte și ce nu s-a văzut în timpul campaniei electorale
09 Iun 2016   •   21:49

Clotilde Armand, candidatul USB pentru Primăria Sectorului 1, a vorbit la Sinteza Zilei, de la Antena 3, despre alegerea de a candida în România, precum și despre demersurile întreprinse pentru aflarea rezultatului real la alegerile locale din 5 iunie, în Sectorul 1 al Capitalei.

Întrebată de Mihai Gâdea de cât timp este cetățean român, Clotilde a afirmat că în decembrie 2015 a primit cetățenia și buletinul l-a obținut în luna februarie a acestui an.

”Eu am ales România!”, a spus cu zâmbetul pe buze Clotilde Armand, glumind însă că la meciul de la deschiderea EURO 2016 Franța - România va ține cu ”tricolorii”.

Cum a pierdut alegerile într-o noapte

Clotilde Armand a afirmat, la Antena 3, că rezultatul alegerilor a dezamăgit-o. ”Când am văzut că nimeni nu a venit după-masă la vot și că secțiile erau goale, seara asta era sentimentul meu; de nemulțumire și de supărare că oamenii nu s-au dus la vot. Faptul că PSD-ul a câștigat e rezultatul faptului că oamenii nu s-au dus la vot”, a spus Clotilde.

”Eu nu spun că Franța e un exemplu. Eu spun că era nevoie ca oamenii să meargă la vot. Să vă implicați, asta a fost mesajul meu. Sentimentul meu e că nu am reușit să implic pe toată lumea”, a mai spus candidata USB la Primăria Sectorului 1.

Întrebată de Mihai Gâdea dacă crede că a fost furată la urne, Clotilde Armand a răspuns că, în calitate de ales public, evită să folosească cuvântul ”furt” pentru a nu aduce prejudicii imaginii și democrației din României.

”Am o responsabilitate extrem de mare pentru că sunt o aleasă acum. Eu mereu am evitat cuvântul furt. Imaginea României și interesul României sunt mai sus decât orice”, a spus Clotilde Armand, precizând că în zilele următoare este așteptată în Franța, unde va da mai multe interviuri în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în România.

Reprezentații USB ar fi lipsit din secțiile de votare pentru că au mers la concertul Maroon5

Clotilde Armand a vorbit la Antena 3 și despre zvonul că unii reprezentanți ai USB au plecat din secțiile de votare, fără să asiste la numărarea buletinelor de vot, pentru că aveau bilete la concertul Maroon 5 în România.

”Recunosc slăbiciunile noastre. Eu mi-am finanțat singură campania. Avem limitele noastre și creștem foarte rapid. Când am avut nevoie de 1500 de reprezentanți au venit niște persoane care nu erau verificate”, a spus Clotilde.

Întrebată de Mihai Gâdea ce ideal politic are și spre ce funcție accede, Clotilde Armand a răspuns simplu că ambiția ei e să fie ”un om bun”.

”Ambiția mea este de a fi un om bun. Pentru asta sunt gata să fac misiunea pe care o văd în fața mea. Pe Nicușor Dan îl cunosc de mult timp, m-a rugat să fac acest lucru, mi se părea o lașitate să nu fac asta. Mai ales, când alegi o țară, vrei să arăți că ai meritat”, a spus Clotilde Armand.

Reportajul Euronews despre Clotilde Armand

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close