Antena 3 CNN Actualitate Media „Măcelul” de la BAC, în presa franceză: Rezultatele sunt ruşinoase. Elevii, campioni la trişat

„Măcelul” de la BAC, în presa franceză: Rezultatele sunt ruşinoase. Elevii, campioni la trişat

„Măcelul” de la BAC, în presa franceză: Rezultatele sunt ruşinoase. Elevii, campioni la trişat
Sursa foto: Foto: ouest-france.fr
05 Iul 2011   •   13:07
Rezultatele dezastruoase de la examenul de bacalaureat din România au ajuns şi pe primele pagini ale publicaţiilor din Franţa. În timp ce unii jurnalişti vorbesc despre un real „măcel”, alţii scriu că rezultatele, cele mai slabe din istorie, sunt realmente ruşinoase.

Rezultatele de la bacalaureatul din România au surprins prin cât de slabe sunt, scriu jurnaliştii de la ouest-france.fr. Mai puţin de un elev din doi a reuşit să obţină diploma de bacalaureat, rata de promovabilitate fiind cea mai mică înregistrată vreodată în istoria învăţământului, continuă ziariştii francezi.

Liceeni români sunt campioni la trişat, titrează La Tribune. Rezultatele examenului au constituit un adevărat duş rece pentru elevii din România, scriu aceiaşi jurnalişti care amintesc că, începând cu anul 2000, România a avut nu mai puţin de şapte ministri ai Educaţiei.

Potrivit celor de la courrierinternational.com, examenul de bacalaureat de anul acesta din România a fost un real măcel. Camerele de supraveghere instalate in sălile de exemn au topit pur şi simplu ardoarea elevilor de a copia.

Examenul de bacalaureat s-a transformat într-un coşmar pentru aproape 100.000 de elevi din Romania. Întâi un număr record de liceeni au fost eliminaţi din examen, mai exact 661 de elevi care nu mai au dreptul sa participe la Bac pana în toamna lui 2013.

Veştile proaste au continuat pentru cei care au rămas în examen pentru că doar 50% dintre ei au promovat. Situaţia este critică în Gorj şi Giurgiu, unde doar 20% dintre elevi au obţinut note de trecere.

Rata de promovabilitate la prima sesiune a bacalaureatului din 2011 a fost de 44,47%, înainte de soluţionarea contestaţiilor.

 

×
Subiecte în articol: examenul de bacalaureat rezultate elevi
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close