Antena 3 CNN Actualitate Media Moartea lui Sergiu Nicolaescu, în presa internaţională. "Un prolific regizor român a murit"

Moartea lui Sergiu Nicolaescu, în presa internaţională. "Un prolific regizor român a murit"

Moartea lui Sergiu Nicolaescu, în presa internaţională. "Un prolific regizor român a murit"
Sursa foto: Foto: www.washingtonpost.com
04 Ian 2013   •   07:11

Moartea lui Sergiu Nicolaescu a fost anunţată şi de presa străină. Ziare importante, precum Washington Post sau LeFigaro, au preluat informaţia imediat ce a fost făcută publică în România. Presa internaţională vorbeşte atât despre cariera de regizor a lui Sergiu Nicolaescu, cât şi despre activitatea sa politică.

"Sergiu Nicolaescu, un prolific regizor român cunoscut pentru filmele sale istorice, care a fost şi senator, a murit", scrie Washington Post. Ştirea a fost preluată şi de alte ziare americane, printre care Miami Herald, San Francisco Gate, Seattle Time, Houston Chronicle.

Precizând că regizorul s-a retras din politică în decembrie, Agenţia Associated Press citează declaraţia sa de atunci: "Mai am doar câţiva ani de trăit şi mi-am dorit să-i termin în profesiunea mea".

În Franţa, despre decesul lui Sergiu Nicolaescu vorbeşte ziarul LeFigaro.

Articole care anunţă moartea regizorului român au apărut şi în presa austriacă, dar şi pe pagina de internet a televiziunii naţionale austriece.

Presa internaţională scrie şi despre cariera cinematografică a lui Sergiu Nicolaescu şi precizează că, deşi a intrat în politică, el a continuat să regizeze filme, precum Orient Expres.

Unele ziare străine spun că regizorul e cunoscut pentru filmele sale istorice, care erau acceptate de regimul comunist. Filmul său din 1979, "Mihai Viteazul" e considerat printre clasicele cinematografiei româneşti, mai spun jurnaliştii străini.

Despre moartea lui Sergiu Nicolaescu au vorbit şi ziare din Indonezia, precum Jakarta Post sau din Venezuela.

×
Subiecte în articol: Sergiu Nicolaescu washington post
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close