Antena 3 CNN Actualitate Media O româncă, unul din cei mai apreciaţi jurnalişti ai lumii. Rukmini Calimachi, nominalizată de 7 ori la Premiul Pulitzer

O româncă, unul din cei mai apreciaţi jurnalişti ai lumii. Rukmini Calimachi, nominalizată de 7 ori la Premiul Pulitzer

O româncă, unul din cei mai apreciaţi jurnalişti ai lumii. Rukmini Calimachi, nominalizată de 7 ori la Premiul Pulitzer
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    18 Mai 2015   •   11:15

Unul dintre cei mai apreciaţi jurnalişti ai lumii este o româncă stabilită în America. Rukmini Calimachi lucrează la New York Times şi a fost nominalizată de şapte ori la Premiul Pulitzer. 

 
Românca, plecată de 38 de ani din ţară, este una dintre cele mai active persoane care denunţă atrocităţile terorismului. 
 
Deşi a ales să trăiască în Statele Unite, ea vorbeşte mereu despre originile sale. Recită din Eminescu şi vrea să revină, anul acesta, în ţara sa natală.
 
La mii de kilometri distanţa de România, Rukmini Callimachi şi-a construit o carieră jurnalistică de excepţie, răsplătită cu multe premii. În redacţia ziarului New York Times, românca se ocupă de cel mai fierbinte subiect al momentului: Statul Islamic. A scris despre răpirile de ostatici organizate de grupul terorist şi cum plătesc unele ţări milioane de dolari pentru răscumpărarea captivilor. 
 
Născută în Bucureşti, Rukmini a plecat din ţară în 1978. Patru ani a locuit, împreună cu păinţii în Elveţia, iar de la 9 ani s-a stabilit în California. Cu sufletul, nu a lăsat însă niciodată România în urmă.
 
Românca iubeşte poezia lui Mihai Eminescu, cel care a inspirat-o şi pe ea să scrie propriile poezii. Rukmini spune că vrea să revină anul acesta în ţară. Are un proiect jurnalistic, dar vrea să-şi revadă şi locurile natale.

×
Subiecte în articol: New York Times
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close