Antena 3 CNN Actualitate Media PNL cere demisia șefei TVR

PNL cere demisia șefei TVR

PNL cere demisia șefei TVR
03 Mai 2018   •   16:58

Partidul Naţional Liberal cere demisia conducerii Televiziunii publice, respectiv a preşedintelui-director general al instituţiei, Doina Gradea, a declarat joi purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Ionel Dancă.

"PNL este stupefiat de informaţiile care au fost făcute publice din interiorul Televiziunii publice despre maniera în care conducerea actuală, numită de PSD, încearcă să preia controlul absolut asupra acestei instituţii şi să pună pumnul în gură jurnaliştilor critici cu puterea. PNL cere demisia preşedintelui-director general al Televiziunii publice, Doina Gradea. Şi, dacă până marţi nu înţelege să dea curs acestei solicitări, preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, din partea PNL, o va convoca pe doamna director Doina Gradea la audieri în Comisia de cultură", a afirmat Dancă, la Parlament.

Potrivit acestuia, ce se întâmplă în Televiziunea publică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât ies la iveală "abuzuri de neimaginat din partea unui director general la adresa jurnaliştilor chiar de Ziua mondială a libertăţii presei".

"Tocmai pentru că suntem în Ziua mondială a libertăţii presei şi PNL este partidul care se bazează pe această libertate de exprimare, facem scut în faţa celor care vor să atace ultimele redute de presă independentă din această ţară. PSD şi ALDE au capturat statul român, instituţie după instituţie, de la Curtea de Conturi, ANRE, ASF, astăzi am văzut şi Consiliul Concurenţei. Iată, aflăm cum vor să bage pumnul în gură jurnaliştilor de la Televiziunea publică şi după exprimarea doamnei director general dacă aceste înregistrări sunt adevărate aceşti jurnalişti trebuie tăiaţi de pe post. Este un atac incalificabil al unui manager de televiziune de oricare ar fi aceasta, publică sau privată, la adresa independenţei editoriale a jurnaliştilor. Jurnaliştii în această ţară nu mai au voie nici să pună întrebări. Aceasta este maniera în care PSD şi ALDE vor să conducă ţara şi toate instituţiile publice. Demisia este un gest minimal din partea doamnei Doina Gradea şi este un gest de onoare care trebuie făcut imediat. PNL va folosi orice instrumente parlamentare pe care le are la dispoziţie şi legale pentru a îndepărta această conducere toxică şi nocivă de la Televiziunea publică", a mai spus Ionel Dancă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: PNL TVR
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close