Antena 3 CNN Actualitate Media Sinteza zilei: Ce spun românii despre interceptări. ”Cine vrea să mai muncească aici pe doi lei?”

Sinteza zilei: Ce spun românii despre interceptări. ”Cine vrea să mai muncească aici pe doi lei?”

Sinteza zilei: Ce spun românii despre interceptări. ”Cine vrea să mai muncească aici pe doi lei?”
14 Mar 2016   •   21:34

Mihai Gâdea a prezentat, luni seară, la Sinteza Zilei, ce cred oamenii cu adevărat despre interceptări, miza bătăliei instituționale din România. Imaginile au fost difuzate la Antena 3 în contextul declarațiilor ministrului Justiției despre ordonanța Guvernului Cioloș privind interceptările.

Între altele, Raluca Prună a declarat că, în România, ”cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi e un lux teoretic”.

”Eu sunt părintele unui copil plecat din țară și mă doare sufletul. Au facultați, ne-am chinuit să îi ținem la școală. De ce pleacă copiii aștia. Toată valorile noastre pleacă. De ce? Pentru ce? Cine vrea să mai muncească aici pe doi lei, cum a spus o anume ministră? Să trăiască ea cu doi lei!”, ”Nu e normal. Eu vorbesc cu copiii mei în străinătate”, ”E un talmeș-balmeș”,  sunt doar câteva dintre reacțiile oamenilor de rând la scandalul interceptărilor

Ce spuneau românii cu o săptămână înainte de alegerile prezidenţiale

Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic din România şi luptător îndârjit împotriva comuniştilor, a comentat la Sinteza Zilei, declarațiile ministrului Justiției despre ordonanța privind interceptările.

”Bănuiesc că a plasat nefericit cuvântul lux. O fi vrut să spună că în lux trăiesc cei care au trimis acest popor în cea mai cruntă mizerie a ultimelor decenii”, a spus Octav Bjoza, la Antena 3.

Curtea Constituţională a decis că SRI nu e organ de cercetare penală şi nu poate face interceptări în dosarele aflate pe rolul instanţelor. Decizia luată de CCR afectează deja o parte din dosarele care sunt în judecată şi care sunt bazate pe interceptări.

Vineri, Guvernul a adoptat, într-o ședință specială, ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal. Potrivit OUG, procurorii și organele de cercetare penală vor fi singurii în măsură să pună în executare mandatele de supraveghere tehnică dispuse în dosarele de cercetare penală, utilizând în mod nemijlocit și independent infrastructura Serviciului Român de Informații.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close