Antena 3 CNN Actualitate Medic infecționist de la Spitalul Militar, măsuri de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului

Medic infecționist de la Spitalul Militar, măsuri de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului

În contextul în care numărul persoanelor infectate cu coronavirus din România a ajuns 28, Valeriu Gheorghiță, medic infecționist la Spitalul Militar, a explicat cum am putea să prevenim răspândirea acestui virus.

Medic infecționist de la Spitalul Militar, măsuri de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului
Sursa foto: Pexels
10 Mar 2020   •   21:03

"Sunt o serie de măsuri care țin de autoritățile din România și ele au fost luate din timp și s-au dovedit eficiente. Majoritatea cazurilor din România sunt cazuri care se aflau în izolare, cazuri aflate în supravegherea specialiștilor. Sunt anumite măsuri care țin și de fiecare dintre noi", a spus Valeriu Gheorghiță la Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

Măsuri de prevenție în contextul epidemiei COVID-19:

-igiena mâinilor. Trebuie să ne spălăm foarte bine cu apă și săpun, de câte ori avem ocazia, înainte să mâncăm, înainte să ieșim de la un grup sanitar.

-atunci când ne aflăm într-o zonă aglomerată, e bine să fim atenți la igiena respiratorie, la strănut, la tuse, la păstrarea unei distanțe de cel puțin un metru între noi și interlocutor

-evitarea contactului cu persoanele bolnave

-evitarea zonelor aglomerate

-evitarea interacțiunii cu persoanele care au călătorit în afara țării

-limitarea călătoriilor în zonele afectate.

Cazuri de coronavirus în România

Până în momentul de față au fost înregistrate 29 de cazuri de coronavirus în România. Dintre pacienții confirmați, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați. Astăzi au fost înregistrate inițial 8 cazuri noi în București, ulterior încă 3 în Arad, Hunedoara și Caraș-Severin, iar acum încă o femeie din București a fost diagnosticată.

Ultimul caz este al unei femei în vârstă de 47 de ani, din București.

Medic infecționist de la Spitalul Militar, măsuri de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului

 

×
Subiecte în articol: coronavirus România
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close