Medic infecționist de la Spitalul Militar, măsuri de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului

10 Mar 2020   •   21:03
Medic infecționist de la Spitalul Militar, măsuri de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului Pexels

În contextul în care numărul persoanelor infectate cu coronavirus din România a ajuns 28, Valeriu Gheorghiță, medic infecționist la Spitalul Militar, a explicat cum am putea să prevenim răspândirea acestui virus.

"Sunt o serie de măsuri care țin de autoritățile din România și ele au fost luate din timp și s-au dovedit eficiente. Majoritatea cazurilor din România sunt cazuri care se aflau în izolare, cazuri aflate în supravegherea specialiștilor. Sunt anumite măsuri care țin și de fiecare dintre noi", a spus Valeriu Gheorghiță la Punctul de întâlnire de la Antena 3.

Măsuri de prevenție în contextul epidemiei COVID-19:

-igiena mâinilor. Trebuie să ne spălăm foarte bine cu apă și săpun, de câte ori avem ocazia, înainte să mâncăm, înainte să ieșim de la un grup sanitar.

-atunci când ne aflăm într-o zonă aglomerată, e bine să fim atenți la igiena respiratorie, la strănut, la tuse, la păstrarea unei distanțe de cel puțin un metru între noi și interlocutor

-evitarea contactului cu persoanele bolnave

-evitarea zonelor aglomerate

-evitarea interacțiunii cu persoanele care au călătorit în afara țării

-limitarea călătoriilor în zonele afectate.

Cazuri de coronavirus în România

Până în momentul de față au fost înregistrate 29 de cazuri de coronavirus în România. Dintre pacienții confirmați, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați. Astăzi au fost înregistrate inițial 8 cazuri noi în București, ulterior încă 3 în Arad, Hunedoara și Caraș-Severin, iar acum încă o femeie din București a fost diagnosticată.

Ultimul caz este al unei femei în vârstă de 47 de ani, din București.

Medic infecționist de la Spitalul Militar, măsuri de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului

 

Parteneri
x close