Antena 3 CNN Actualitate Medic din Iaşi, acuzat că a făcut chiuretaj unei paciente care nu era însărcinată

Medic din Iaşi, acuzat că a făcut chiuretaj unei paciente care nu era însărcinată

Medic din Iaşi, acuzat că a făcut chiuretaj unei paciente care nu era însărcinată
Sursa foto: Foto: owningpink.com
23 Noi 2010   •   17:29

Un medic de la o maternitate din Iaşi a fost trimis în judecată pentru neglijenţă în serviciu, el fiind acuzat că a făcut o operaţie de chiuretaj unei paciente care nu era însărcinată, relatează Mediafax.

În rechizitoriul procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Iaşi, se arată că medicul Mariana Butnaru, de la maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, i-a făcut un chiuretaj unei femei dintr-o comună ieşeană, deşi aceasta nu era însărcinată.

Medicul Mariana Butnaru ar fi consultat pacienta pe care a diagnosticat-o cu sarcină în luna a doua, şi apoi i-a recomandat chiuretajul. După intervenţia chirurgicală, femeia a revenit în spital pentru că s-a simţit rău şi a fost supusă unei noi operaţii.

Potrivit anchetatorilor, diagnosticul de sarcină a fost stabilit superficial, medicul provocându-i pacientei o perforaţie uterină în urma intervenţiei chirurgicale.

"Stabilind în mod superficial diagnosticul de sarcină al pacientei (...) fără a apela la mijloacele paraclinice existente în serviciul în care lucra şi care puteau infirma sarcina, medicul a trecut la efectuarea chiuretajului şi a cauzat perforarea uterină. După intervenţia chirurgicală, a permis externarea, deşi avea suspiciuni cu privire la perforaţia uterină", potrivit actului de acuzare al procurorilor.

Medicul Mariana Butnaru le-a spus anchetatorilor că perforaţia uterină a fost un accident imposibil de prevăzut, dar a recunoscut că a stabilit diagnosticul de sarcină fără efectuarea vreunei ecografii.

Medicul Mariana Butnaru a fost trimis în judecată, sub acuzaţia de neglijenţă în serviciu.

Se pare că medicul ar fi plătit despăgubiri pacientei înainte de demararea anchetei, motiv pentru care directorul maternităţii Cuza Vodă din Iaşi, Mircea Onofriescu, a declarat, că nu înţelege de ce procurorii au deschis acest caz.

×
Subiecte în articol: pacienta
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close