Antena 3 CNN Actualitate Medicaţia Patriarhului trebuia întreruptă cu trei zile înainte de operaţie

Medicaţia Patriarhului trebuia întreruptă cu trei zile înainte de operaţie

Medicaţia Patriarhului trebuia întreruptă cu trei zile înainte de operaţie
07 Aug 2007   •   12:43

După ce Colegiul Medicilor şi Ministerul Sănătăţii au declanşat anchete în cazul morţii Patriarhului, luni şi doctorul curant al Părintelui Teoctist timp de 21 de ani a ieşit la atac. Medicul personal al Prea Fericitului Părinte Teoctist timp de 21 de ani, prof dr Nicolae Ursea, revine cu precizări despre problemele medicale ale Patriarhului şi moartea sa.

Profesorul Ursea susţine că nu înţelege nici azi de ce a fost minţit de dr Sinescu atunci când l-a sunat, când Patriarhul era deja în comă, şi acesta i-a spus că nici măcar nu a fost operat. Apare un element cheie care poate învinovăţi total echipa dr Ionel Sinescu - dr Dan Tulbure, cea care l-a operat pe Patriarh la Spitalul Fundeni, după care Părintele Teoctist a murit în condiţii încă neelucidate. Şi anume faptul că Patriarhul se afla sub o medicaţie care include Plavix, un medicament a cărui administrare trebuia suprimată cu cel puţin 72 de ore înainte de operaţie, pentru simplul motiv că este anticoagulant. Or, Patriarhul a fost internat seara şi operat a doua zi dimineaţa, fără a fi stabilizat în prealabil. Toate amănuntele ce ţin de medicaţia şi starea sa de sănătate se aflau stipulate în dosarul medical al Patriarhului cu care acesta s-a deplasat la Spitalul Fundeni.

CMB nu a identificat nicio eroare medicală, dar ancheta continuă

Biroul Executiv al Consiliului Colegiului Medicilor Bucureşti (CMB) a hotărât marţi să trimită dosarul spre analiză Colegiului Medicilor din România, cu menţiunea că nu a identificat nicio eroare medicală în intervenţia chirurgicală la care a fost supus Patriarhul Teoctist. Membrii Biroului Executiv al Colegiului Medicilor Bucureşti consideră nedeontologice declaraţiile privind calitatea actului medical aplicat PF Teoctist, venite din partea unor medici, şi propune analizarea lor. Declaraţia a fost făcută de Sorin Oprescu, preşedintele CMB, la sfârşitul întâlnirii Biroului Executiv. Ancheta privind intervenţia chirugicală suferită de PF Teoctist rămâne deschisă.

Citiţi articolul complet în Ziua

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close