Antena 3 CNN Actualitate Medicii de la un spital din Timișoara ar putea fi supravegheați cu brățări electronice. Sindicatul respinge măsura

Medicii de la un spital din Timișoara ar putea fi supravegheați cu brățări electronice. Sindicatul respinge măsura

Noul manager al Spitalului Municipal din Timișoara a cerut ca medicii să fie supravegheați cu brățări electronice pentru a ști exact cât timp stau la muncă.

Medicii de la un spital din Timișoara ar putea fi supravegheați cu brățări electronice. Sindicatul respinge măsura
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Noi 2021   •   16:18

Brățările trebuiau purtate de la începutul lunii trecute, dar angajații au refuzat și au susținut că în spital nu există nici măcar tifon.

Olimpia Oprea, medic la Maternitatea Odobescu din Timișoara, susține că brățările au fost achiziționate fără ca proiectul să fie votat, iar costul pe care îl presupune un astfel de sistem de monitorizare ajunge la 90.000 de euro:

„Opinia sindicatului este că este o cheltuială nejustificată care presupune zeci de mii de euro. Este vorba despre o achiziție care s-a făcut pentru patru clădiri din cele 14 ale Spitalului Municipal și care are costul de 6.000 de euro pe lună chirie, iar ulterior, după doi ani, se va plăti și accesul în sistem, care reprezintă o valoare de 19.600 de euro pentru cele patru clădiri. Adăugând la chiria pe an de 72.000 de euro, înseamnă o cheltuială de 90.000 de euro doar pentru patru clădiri din cele 14.

Brățările nu au fost distribuite, dar a fost instalat sistemul de monitorizare, fără a se respecta legea 190 privind GDPR-ul. Menționez că în lege se specifică că la această măsură intruzivă se poate apela doar dacă se respectă anumiți pași: alte măsuri de control a prezenței nu s-au dovedit eficiente, a fost consultat sindicatul, au fost informați complet angajații. Iar datele personale nu pot fi stocate mai mult de 30 de zile, cu anumite excepții.

Oferta acestei firme a fost prezentată într-o ședință de consiliu de administrație ca titlu informativ, nu s-a votat. Sindicatul nu a fost consultat. S-a făcut achiziția fără a se respecta acești pași.”

Managerul spitalului justifică măsura brătăților electronice prin faptul că sunt medici care muncesc foarte puțin, iar în restul programului sunt la cabinetele private și primesc bani și de acolo.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close