Antena 3 CNN Actualitate Medicii de familie nu mai eliberează rețete, trimiteri, concedii medicale

Medicii de familie nu mai eliberează rețete, trimiteri, concedii medicale

Medicii de familie nu mai eliberează rețete, trimiteri, concedii medicale
29 Dec 2017   •   17:23

Medicii de familie anunță că, din 1 ianuarie 2018,  nu vor mai acorda servicii medicale decontate de casele de asigurări, respectiv rețete, bilete de trimitere, concedii medicale până când solicitările lor vor fi luate în seamă de autorități.

” De luni bune, atenționăm autoritățile asupra problemelor cu care ne confruntăm. Din 1 ianuarie 2018 nu mai avem contracte cu casa de asigurări de sănătate, deci nu mai putem oferi serviciile pe care această instituție le decontează.  În schimb, unii medici vor oferi consultații pro-bono, din grijă pentru bolnavi, dar nu putem acorda servicii decontate de CNAS”, explică pentru Libertatea, dr Rodica Tănăsescu, președintele  Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF).

După întâlnirea cu autoritățile, din 28 decembrie,  Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) constată că nu s-a finalizat niciuna dintre problemele pentru care medicii de familie protestează de mai bine de o lună.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close