Antena 3 CNN Actualitate Medicii de familie refuză să semneze noul contract-cadru

Medicii de familie refuză să semneze noul contract-cadru

Medicii de familie refuză să semneze noul contract-cadru
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Feb 2011   •   14:32

Casele Judeţene de Sănătate din toată ţara sunt bombardate cu notificări de la medici de familie prin care aceştia anunţă că refuză să semneze noul contract-cadru. Medicii sustin că noul contract ii dezavantajeaza. daca nu se va semna acest contract cadru, cei mai afectati vor fi insa, pacientii, care vor fi nevoiti sa plateasca fiecare consultatie la medicul de familie.

Doctorii invocă faptul că vor fi aduşi în pragul falimentului dacă vor aplica prevederile contractului cadru cu casa de asigurări de sănătate. Faptul că guvernanţii vor să impună ca documentul să aibă o valabilitate de doi ani este respins din start. În privinţa altor clauze medicii sunt dispuşi să renegocieze, cu condiţia ca acestea să nu afecteze drepturile pacientului şi să nu aducă atingere relaţiei bolnav-medic.

Pentru mulţi doctori instanţa de judecată a rămas singurul for unde speră să îşi câştige drepturile. Dacă până la 1 aprilie contractul cadru nu va fi semnat, medicii de familie vor acorda consultaţii numai în sistem privat, contracost. În această situaţia, singura posibilitate pentru bolnavi de a nu plăti consultaţia este să vină la camerele de gardă ale spitalelor.

 

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close