Antena 3 Actualitate Medicii, dezarmați în lupta cu Covid-19, din cauza bolnavilor iresponsabili: „Va fi din ce în ce mai rău. Avem și lumânări, îi așteptăm în spitale”

Medicii, dezarmați în lupta cu Covid-19, din cauza bolnavilor iresponsabili: „Va fi din ce în ce mai rău. Avem și lumânări, îi așteptăm în spitale”

de Cristina Tudorache    |    13 Iul 2020   •   17:20
Medicii, dezarmați în lupta cu Covid-19, din cauza bolnavilor iresponsabili: „Va fi din ce în ce mai rău. Avem și lumânări, îi așteptăm în spitale”
Sursa foto: Antena 3

Șeful spitalului Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, avertizează că medicii sunt dezarmați în lupta cu Covid-19, în primul rând din cauza aglomerației din spitale și, în al doilea rând, din cauza reticenței și a refuzului pacienților de a fi tratați.

Situația din România a devenit alarmantă, după o creștere constantă a numărului de cazuri noi, motiv pentru care locurile dedicate pacienților Covid-19, în spitale suport, au devenit limitate. Explozia de cazuri noi le dă grave bătăi de cap medicilor, mai ales că aproximativ 70% dintre bolnavi casunt adepții teoriei conspirației și refuză tratamentul.

„La Babeș mai avem 6 sau 7 locuri libere, dar este o dinamică continuă, pentru că ne ajutăm cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare. La noi, Terapia Intensivă este plină, sunt 4 locuri și toate sunt ocupate, sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos.”, a spus Cristian Oancea.

El a dat exemplul unui pacient a cărui stare s-a agravat pentru că a refuzat tratamentul: „Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea sa facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă si nu putem decât să îi dăm tratament suportiv”, a mai spus directorul de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Cristian Oancea: „Va fi din ce în ce mai rău. Avem și lumânări, îi așteptăm în spitale”

Medicii consideră că întreg efortul depus până în acest moment este anulat de iresponsabilitatea oamenilor. Situația o să devină critică, atrage atenția medicul.

„Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptam. Suntem dezarmați. Toata munca noastra s-a dus pe apa Sâmbetei.Pacientii au refuzat tratamentul susținând că nu vor sa facem experimente pe ei. Nu mai avem arme.

Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța si cu conspirația, cu indolența, cu nesimtirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienti relativ tineri, între 50 și 70 de ani”, a mai spus Cristian Oancea.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close