Antena 3 CNN Actualitate Medicii din Curtici refuză o ambulanţă primită cadou de la Guvern

Medicii din Curtici refuză o ambulanţă primită cadou de la Guvern

Medicii din Curtici refuză o ambulanţă primită cadou de la Guvern
10 Oct 2008   •   08:53

In condiţiile în care sistemul de sănătate românesc este zilnic tinta unor atacuri privind lipsa de viziune şi investiţii de la centru, se pare că nici la nivel local nu există o dorinţă arzătoare de schimbare. Dovadă medicii de Curtici, judeţul Arad, care au refuzat o ambulanţă primită de la Ministerul Sănătătii. Cum cabinetele medicale din oraş au fost privatizate, seriviciul de ambulanţă a fost desfiinţat, iar salvarea vine acum de la Arad. Cei 20 de km distanţă sunt străbătuţi uneori şi în 45 de minute, în condiţii neprielnice de trafic, scrie Evenimentul Zilei. In aceste conditii, guvernul a decis să doteze orasul cu o salvare, care a fost, însă, trimisă inapoi la Bucuresti.
Motivul refuzului ajutorului de la stat: medicii au sustinut ca nu ar fi specializaţi şi nu se pot organiza, relata Nicolae Aaniţei, primarul din Curtici. Iar pentru ca situaţia să fie şi mai gravă - în localitate nu există nici un spital.
In apărarea lor, medicii dezvăluie că salvarea primită era un model mic, care nu avea nici targă. Pe de altă parte, Serviciul de Ambulanţă Arad îi acuză pe medicii din Curtici de incompetenţă: ?au refuzat ambulanţa tip consult la domiciliu. Aceste ambulanţe sunt dotate cu toată aparatura şi medicaţia necesară acordării primului ajutor şi a menţinerii vieţii până la sosirea unui echipaj mai avansat. Dacă medicii de familie susţin că această ambulanţă nu era de folos, înseamnă că sunt incompetenţi, nu cunosc la ce se folosesc aparatele medicale din ambulanţă şi nu cunosc cum trebuie să acorde un prim ajutor în situaţia unei afecţiuni care pune viaţa în pericol. Nu aveau de plătit nimic, deoarece, conducătorul auto era asigurat de noi, la fel întreţinerea ambulanţei, medicamentele şi materialele sanitare de către Ministerul Sănătăţii, singurul lucru de făcut, să urce în ambulanţă şi să asigure asistenţa medicală de urgenţă?, a declarat Roberto Schill, managerul Serviciul Ambulanţă Arad.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății Arad
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close