Antena 3 CNN Actualitate Medicul Alida Moise, mărturii emoționante după ce a fost în pragul morții: Când nu reușește să ucidă, COVID-19 lasă sechele greu de recuperat

Medicul Alida Moise, mărturii emoționante după ce a fost în pragul morții: Când nu reușește să ucidă, COVID-19 lasă sechele greu de recuperat

Doctorul Alida Moise, fosta şefă a secţiei ATI din Spitalul Gerota, acum manager al aceluiași spital, a acordat un interviu în excusivitate jurnalistei Adina Anghelescu pentru emisiunea Punctul de întâlnire.

Medicul Alida Moise, mărturii emoționante după ce a fost în pragul morții: Când nu reușește să ucidă, COVID-19 lasă sechele greu de recuperat
16 Mai 2020   •   22:48

Alida Moise, a trecut prin momente cumplite după ce a fost infectată cu coronavirus și a ieșit din comă de Florii. A stat trei săptămâni la ATI, iar recuperarea sa este considerată un adevărat miracol atât de ea, cât și de apropiații săi.

Povestea sa este un subiect de film, iar exemplul său e foarte necesar pentru moralul a milioane de români.

Medicul povestește că încă are sechele și se luptă să se însănătoșească deplin.

"Nu sunt recuperată în totalitate, depinde cu ce mă compar. Dacă mă compar cu ce am fost înainte de boală, cred că recuperarea e undeva în 80%. Dacă mă compar cu ce a fost în spital, este minunat cum sunt.

În primul rând că sunt acasă, că sunt cu familia, sunt împreună cu copiii mei", spune Alida Moise.

Medicul trage un semnal de alarmă și spune că românii trebuie să ia în serios pericolul reprezentat de coronavirus și să nu plece urechea la teorii ale conspirației.

"Ar trebui să ne temem. Eu, ca medic, evident că nu am agreat teoriile acestea ale conspirației care au circulat în mediul public. De la început am luat în serios, dar fiind medic mi-am făcut meseria și am aplicat măsurile de protecție și prevenție.

Recunosc că inclusiv în familia mea, fratele meu, până să mă îmbolnăvesc eu, trăind în Buzău a fost puțin sceptic apropo de gravitatea bolii. În clipa în care m-am îmbolnăvit eu și-a schimbat părerea", mărturisește medicul.

Alida Moise a povestit cum a ajuns la Institutul Național „Matei Balș”.

"Înainte să plec mi-am făcut o radiografie pulmonară pentru că aveam o tuse uscată. Pe radiografie aveam deja niște modificări, o voalare fină a interstițiului. M-am gândit că voi face o complicație pulmonară. Unul dintre infecționiști, care îmi este mai mult decât coleg, îmi e prieten, și cu care am tratat mulți pacienți și am avut multe reușite împreună m-a convins să merg la Balș.

Într-adevăr, nu m-am gândit că va fi atât de rău în clipa în care am fost transferată în Terapie, dar am realizat ce se întâmplă cu mine", a povestit ea.

Alida Moise povestește ce simte un bolnav de COVID-19.

"Simți niște înțepături, niște dureri cu caracter de înțepătură teribile. În clipa în care se întâmplă inspirul, senzația e că se rupe ceva în torace. La un moment dat am ținut mâna pe piept în ideea că ajut expirul și să dau aerul afară și de multe ori ridicam mâna să vad dacă nu am sânge pe mână, așa de tare mă durea. Senzația era că se rupe ceva.

Iar lipsa de aer este la un moment dat atât de greu de suportat încât mai repede îți dorești să fii intubată, gândindu-te că ești sedată și nu mai știi și nu mai realizeze disconfortul acesta maxim", a mărturisit medicul.

Știre în curs de actualizare

×
Subiecte în articol: Adina Anghelescu
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close