Antena 3 CNN Actualitate Medicul Tudor Ciuhodaru: "Am cerut din nou Comisiei Europene aplicarea unui plan pentru limitarea răspândirii a coronavirusului"

Medicul Tudor Ciuhodaru: "Am cerut din nou Comisiei Europene aplicarea unui plan pentru limitarea răspândirii a coronavirusului"

Medicul Tudor Ciuhodaru a declarat că a solicitat din nou Comisiei Europene aplicarea unui plan unic de intervenție la nivel european care să aibă ca scop limitarea răspândirii coronavirusului.

Medicul Tudor Ciuhodaru: "Am cerut din nou Comisiei Europene aplicarea unui plan pentru limitarea răspândirii a coronavirusului"
Sursa foto: Foto: Facebook Tudor Ciuhodaru
05 Mar 2020   •   19:52

"Am cerut azi (din nou!!!) Comisiei Europene aplicarea unui plan unic de intervenție la nivel european pentru a limita (pe cât posibil) riscul de răspândire a coronavirusului și a fi cât mai pregătiți pentru o eventuală extindere a coronaviruslui. Acum acest plan include mai multe scenarii posibile.

Motivațiile pentru un plan unic de intervenție împotriva coronavirusului sunt clare:

1. E doar o chestiune de timp până ca pandemia să fie declarată.
2. Suntem într-o situație care evoluează și la nivel european.
3. Numărul cazurilor a crescut de 10 ori în doar trei săptămâni (3400 de cazuri) și a apărut primul caz de coronavirus la copii. Numărul cazurilor din afara Chinei s-a dublat la fiecare 5 zile.
4. Nu putem exclude extinderea coronavirusului și nici
5. Nu putem exclude măsuri mai ample de prevenție, pregătire și intervenție.

În acest context Comisia Europeană a crescut gradul de risc de la moderat la înalt (în ceea ce privește răspândirea și impactul asupra sistemelor de sănătate) iar ECDC afirmă că e momentul ca statele membre să-și activeze inclusiv planurile de:
1. Pregătire (și de suplimentare) a personalului medical și a paturilor de spital.
2. Consolidare a măsurilor de prevenție/intervenție cu avizul OMS/ECDC după evaluarea evoluției locale", a scris Ciuhodaru pe pagina lui de Facebook.

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru Comisia Europeana
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close