Antena 3 Actualitate Megaoperaţiunea Cioloş. Cine se află în spatele premierului?

Megaoperaţiunea Cioloş. Cine se află în spatele premierului?

20 Sep 2016   •   20:29
Megaoperaţiunea Cioloş. Cine se află în spatele premierului?
Sursa foto: Foto: Facebook

Chipul prim-ministrului Dacian Cioloș a apărut pe sute de clădiri și ziduri din Capitală sub formă de matriţe imprimate. Deasupra acestor imagini apare scris: „Continuăm”. Cine se află în spatele acestor matriţe?

Un tânăr artist a rupt tăcerea şi s-a justificat pe siteul reddit, de ce îi pictează pe pereţi chipul lui Cioloş: "Sunt artistul stradal care pictează chipul premierului Dacian Ciolos cu ajutorul unei matrițe pe pereții Bucureștiului. Cred că este un premier bun și, că reprezentant al străzii și persoană activă în comunitatea alt / art, m-am gândit că este ceva ce pot să fac pentru a îmi arăta susținerea. Probabil vom fi aduși în fața justiției pentru vandalism și distrugere. Te întreb însă dacă merită un pic de fărădelege pentru o adevărată înfăptuire a justiției? Da, merită. Cred că dacă fiecare din noi am pune un pic mână să revoluționăm lumea ar fi toată România un pic mai mult Cluj și un pic mai puțin Vaslui. Numai zic. Eu atâta știu să fac ", a explicat autorul.

Nu este însă singura operaţiune pro-Cioloş. Pe siteul Guvernului României au apărut în ultima vreme fotografii realizate de fotografi profesionişti. Descoperirea a făcut-o jurnalistul Cristian Şutu pe pagina sa, suţu.ro: „În ultimele două săptămîni echipa de imagine a lui Dacian Cioloș – eficientă, de altfel – a băgat în teste mai mulți fotografi buni din România. Cu scopul de a-i angaja în echipa de comunicare. Din informațiile mele, e vorba de cel puțin trei fotografi noi. Ceea ce dă un sens ipotezei în care Dacian Cioloș va mai rămîne pe aici, cu treabă, chiar și după alegerile din decembrie. Măcar și pentru faptul că, logic, angajarea unei echipe profesioniste de comunicare fotografică (esențială astăzi în spațiul social-media) ar fi trebuit să se întîmple la începutul mandatului, nu la sfîrșitul acestuia. În ultimele zile, fotografiile postate pe site-ul oficial al guvernului conțin în metadate cel puțin un nume nou: Steluța Popescu.(...) Informațiile mele spun că din noua echipă de fotografi va face parte și Radu Bădoiu, fotograf profesionist cu care am colaborat în urmă cu mai mulți ani”.

Totodată, mai mulţi miniştri din Guvernul Cioloş şi-au  prezentat măsurile de simplificare a birocraţiei adoptate în instituţiile pe care le conduc pe youtube. În clipul de opt minute apar ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, Ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, ministrul delegat pentru Diaspora, Maria Ligor, ministrul delegat pentru consultare publică, Violeta Alexandru, şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Pe de altă parte, discursul premierului din Parlament a fost acaparat Facebook-ul. Materialul despre discurs a adunat peste 10.000 de like-uri și share-uri, fiind cea mai distribuită postare dintre site-urile de știri. Contul de Facebook al premierului a fost cel mai comentat dintre paginile politicienilor.

Câţi bani s-au cheltuit pentru aceste promovări şi cine se află în spatele acestei megacampanii Cioloş? Sunt întrebările lansate de Oana Stancu şi Răzvan Dumitrescu în emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: guvernul Cioloș Subiectiv Dacian Cioloş

România Inteligentă

 

 

Şcoala cu 300 de panouri solare care a devenit independentă energetic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close