Antena 3 CNN Actualitate Mehedinţi. Analizele nu mai pot fi făcute într-un spital din cauza defecţiunilor provocate de ger

Mehedinţi. Analizele nu mai pot fi făcute într-un spital din cauza defecţiunilor provocate de ger

Mehedinţi. Analizele nu mai pot fi făcute într-un spital din cauza defecţiunilor provocate de ger
Sursa foto: Foto: Video News
04 Feb 2011   •   18:35

Gerul din ultimele zile a paralizat activitatea spitalului judeţean Drobeta Turnu Severin. Cel mai important aparat s-a stricat, iar în aceste condiţii, medicii nu mai pot face nici măcar o analiză.

Aparatul pentru efectuarea analizelor are nevoie de o temperatură de cel puţin 24 de grade ca să poată funcţiona. De o săptămână, însă, de când temperaturile au scăzut până la -10 grade, iar frigul se face simţit şi în spital, aparatul, care este oricum foarte vechi, nu mai poate fi folosit.

Aparatul s-a mai stricat şi în urmă cu doi ani, când nu s-au putut face analize timp de două luni. Unii medici cred că aparatul s-a defectat nu din cauza gerului, ci a personalului necalificat care îl foloseşte pentru analizele de biochimie.

Bolnavii sunt îngrijoraţi că în lipsa analizelor, stau degeaba în spital şi unii se gândesc deja să plece în altă parte.

Conducerea spitalului aşteaptă de o săptămână firma care se ocupă cu repararea aparatelor specializate. Pentru că se confruntă cu probleme financiare mari,  nu are bani ca să cumpere un aparat nou.

 


×
Subiecte în articol: aparat frig spital defectiune
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close