Antena 3 CNN Actualitate Mesaj de ULTIMĂ ORĂ despre pensii. Anunțul făcut de Klaus Iohannis!

Mesaj de ULTIMĂ ORĂ despre pensii. Anunțul făcut de Klaus Iohannis!

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că pensiile vor crește, însă nu cu 40%, Guvernul urmând să calculeze cât va fi majorarea. Alocațiile pentru copii vor crește ”pas cu pas”.

Mesaj de ULTIMĂ ORĂ despre pensii. Anunțul făcut de Klaus Iohannis!
Sursa foto: Hepta
29 Iul 2020   •   19:15

Președintele Klaus Iohannis a declarat că pensionarii nu pot fi lăsați să plătească integral costurile recesiunii.

”Este evident că o creștere de 40% a pensiilor nu este posibilă, nu sunt bani. Este rezonabil să ne gândim la o creștere a pensiilor, nu putem lăsa pensionarii să plătescă integral costul recesiunii. Pensiile vor crește. Punct și clar. Cât va fi această creștere, va calcula Guvernul și vor veni cu măsurile de rigoare”, a spus Klaus Iohannis.

Alocațiile vor crește pas cu pas

„Ne dorim și eu și Guvernul să devină realitate, va fi posibilă în etape, sau cum spune cineva, pas cu pas”, a precizat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, informații de ULTIMĂ ORĂ despre noile restricții de la 1 august - LIVE TEXT și VIDEO

”Ne dorim să creștem și alocațiile și pensiile, însă de la dorința sinceră la putința sinceră este o cale lungă. Dacă economia românească se contractă, poate va fi mai mică de 8%, veniturile la bugetul statului s-au diminuat semnificat iar în loc de un deficit de 3% vom avea unul considerabil mai mare.

În aceste condiții, nu cred că se așteaptă cineva ca toate cheltuielile inițiale să poată fi făcute, nu sunt bani pentru toate. Am rugat Guvernul pentru majorări atât cât se poate”, a mai spus președintele României.

PSD, acuzații extrem de dure: ”PNL a furat banii de pensii şi alocaţii prin licitaţiile trucate”

Partidul Social Democrat a transmis, într-o postare pe pagina de Facebook, că PNL a furat banii de pensii şi de alocaţii prin licitaţii trucate. Potrivit PSD, Curtea de Conturi a confirmat ”tunurile PNL” data de Ministerul Sănătăţii, în plină pandemie.

Citiți și:

Orban, anunț șoc! Ce se va întâmpla cu alocațiile și pensiile? Vă vom anunța noi... Nimeni nu se aștepta la o astfel de veste

×
Subiecte în articol: pensii Klaus Iohannis
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close