Antena 3 Politică PSD, acuzații extrem de dure: ”PNL a furat banii de pensii şi alocaţii prin licitaţiile trucate”

PSD, acuzații extrem de dure: ”PNL a furat banii de pensii şi alocaţii prin licitaţiile trucate”

29 Iul 2020   •   16:45
PSD, acuzații extrem de dure: ”PNL a furat banii de pensii şi alocaţii prin licitaţiile trucate”
Sursa foto: Agerpres

Partidul Social Democrat a transmis, într-o postare pe pagina de Facebook, că PNL a furat banii de pensii şi de alocaţii prin licitaţii trucate. Potrivit PSD, Curtea de Conturi a confirmat ”tunurile PNL” data de Ministerul Sănătăţii, în plină pandemie.

„PNL a furat banii de pensii și alocații prin licitațiile trucate. Modelul #Unifarm de guvernare înseamnă nimic pentru români și bani cât mai mulți în buzunarele liberalilor!

Curtea de Conturi confirmă oficial #tunurilePNL de miliarde, date la Ministerul Sănătății, în plină pandemie. Rezultatele controlului sunt un abecedar al fraudelor pe bani publici comise sub directa oblăduire a lui Orban:

prețuri umflate și de 12 ori ca să le iasă profituri cât mai mari firmelor de partid;
țeapă cu alcool sanitar și manevre financiare pe seama componentelor folosite la izolete;
produse predate înaintea semnării contractelor și echipamente predate înainte de finalizarea procedurii de achiziție.

Liberalii au sifonat miliarde și acum vin cu tupeu să ne spună că nu mai au bani de pensii și alocații”, a transmis Partidul Social Democrat, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Orban, anunț șoc! Ce se va întâmpla cu alocațiile și pensiile? Vă vom anunța noi... Nimeni nu se aștepta la o astfel de veste

Anunț șocant al premierului Ludovic Orban. Alocațiile vor fi majorate în septembrie și nu în august, așa cum se arată în motivarea Curții Constituționale. Premierul spune că nici această dată nu este una foarte sigură, pentru că sunt multe analize de făcut pentru a vedea de unde se vor lua banii.

Ludovic Orban a vorbit despre creșterea deficitului și despre faptul că majorarea alocațiilor, chiar dacă este prevăzută într-o lege, ar fi o premieră în țările civilizate, în contextul pandemiei. 

Există o presiune asupra noastră. Vom crește pensiile, vom crește alocațiile, dar cu un cuantum care să fie suportabil de economia românească. Când luăm decizia, o vom comunica. Ori în august, ori în septembrie, vă vom comunica când luăm decizia, pentru că și asta se ia pe baza evaluărilor”, a declarat premierul. 

Alocații 2020. Cu cât vor crește alocațiile

În urmă cu două zile, Ludovic Orban a făcut declarații în ceea ce privește majorarea alocațiilor. Premierul susținea că alocațiile vor fi majorate, însă nu se știe încă procentul cu care acestea vor crește, urmând să fie stabilit pe baza prognozelor.

Surse: Alocațiile ar urma să crească din august. Câţi bani vor primi în plus copiii

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close