Antena 3 CNN Actualitate Surse: Alocațiile ar urma să crească din august. Câţi bani vor primi în plus copiii

Surse: Alocațiile ar urma să crească din august. Câţi bani vor primi în plus copiii

Ultimele informaţii în ce priveşte creşterea alocaţiilor copiilor sunt că acestea ar urma să se mărească cu 20%, arată surse guvernamentale, citate de digi24.ro. 

Surse: Alocațiile ar urma să crească din august. Câţi bani vor primi în plus copiii
Sursa foto: Pixabay
de Milena Niță    |    29 Iul 2020   •   15:46

Varianta creşterii alocaţiilor cu 20% de la 1 august apare în prezent într-un proiect de ordonanță de urgență al Ministerului Muncii, care urmează să fie discutat în şedinţa de guvern de astăzi. Decizia va fi luată însă în ședința de guvern, de la ora 18.00.

Dublarea, peste doi ani

În acest proiect al Ministerului Muncii, se vorbeşte de creşterea etapizată a alocaţiilor copiilor, astfel că dublarea lor s-ar face până la jumătatea anului 2022, deci în doi ani.

Dacă mărirea s-ar face cu 20%, alocaţia pentru copiii cu vârste între 2 și 9 ani ar ajunge de la 150 de lei la 173 lei. Pentru copiii mai mici de doi ani şi pentru cei cu dizabilități, alocația ar urma să crească cu 60 de lei, astfel că ea va ajunge la 360 lei.

Ce a decis CCR

Curtea Constituțională a decis la începutul lunii iulie că alocațiile copiilor trebuie dublate de la data de 1 august, respingând astfel sesizarea Guvernului. Decizia este definitivă și general obligatorie. Guvernul ar putea fi dat în judecată de părinți, retroactiv pentru toate aceste luni în care dublarea alocațiilor a fost suspendată.

×
Subiecte în articol: alocaţii crestere alocatii
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close