x close

Mesaj de ultimă oră din Ministerul Sănătății, după primul caz de coronavirus în România: Nu este nevoie să ne schimbăm modul de viaţă

27 Feb 2020   •   17:11
Mesaj de ultimă oră din Ministerul Sănătății, după primul caz de coronavirus în România: Nu este nevoie să ne schimbăm modul de viaţă Antena3

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, joi, că după confirmarea primului caz de infecție cu noul coronavirus, nu este cazul ca românii să își schimbe modul de viață, să aglomereze magazinele sau să intre în panică.

„Nu este nevoie să ne schimbăm modul de viaţă, nu este nevoie să aglomerăm supermarketurile, nu e nevoie să ne panicăm rudele din străinătate sau din ţară. Dacă cineva intră în carantină, atunci aceste persoane sunt îngrijite de autorităţi, primesc hrană, tot ce este necesar”, a declarat secretarul de stat Nelu Tătaru.

În prezent sunt 99 de persoane în carantină şi 7.174 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu.

„Sunt persoane asimtomatice. Cele din carantină sunt persoane testate cu test la coronavirus - negativ”, a mai spus Tătaru.

Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat, miercuri seara, în județul Gorj. El a fost dus la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un echipaj SMURD, care a ajuns joi dimineața la București.

Sursă: Mediafax
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati