Antena 3 CNN Actualitate Mesajele private de pe rețelele de dating pot fi folosite ca probe de divorț, în instanță, a decis CEDO

Mesajele private de pe rețelele de dating pot fi folosite ca probe de divorț, în instanță, a decis CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că mesajele private ale unuia dintre soți, de pe site-urile de întâlniri, pot fi probe în instanță în procesele de divorț sau de încredințare a minorilor.

Mesajele private de pe rețelele de dating pot fi folosite ca probe de divorț, în instanță, a decis CEDO
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    10 Sep 2021   •   14:23

"Probele acestea, care până în momentul de față ar fi constituit un veritabil dosar penal. Pentru că era clar, fie soțul, fie soția, dacă accesau în mod ilegal sistemele informatice, cealaltă parte, care s-ar fi simțit lezată, pentru că apăreau în instanța...oriunde apărea câte o proba din folderul personal sau contul privat al unuia dintre soți, ulterior se deschideau și dosare penale.", a explicat, la Antena 3, avocatul Adrian Cuculis

"CEDO a venit și a dat o hotărâre extrem de interesantă în cazurile acestea. Probabil urmează să fie închise mii de dosare în toată țara. Oriunde aveam un dosar de divorț și erau folosite aceste probe, apăreau și plângerile penale.

CEDO spune așa: dacă acea dovadă este folosită exclusiv în cadru privat, adică în instanța de judecată (...) pot fi folosite.", a mai precizat avocatul. 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close