Antena 3 CNN Actualitate Mesajul Gabrielei Firea în calitate de ministru al Tineretului și Familiei: "Din seara aceasta, trecem cu toţii la treabă!"

Mesajul Gabrielei Firea în calitate de ministru al Tineretului și Familiei: "Din seara aceasta, trecem cu toţii la treabă!"

După ce a primit avizul comisiilor parlamentare pentru a ocupa funcţia de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, Gabriela Firea, a transmis un mesaj de mulţumire pentru cei care au susţinut-o.

Mesajul Gabrielei Firea în calitate de ministru al Tineretului și Familiei: "Din seara aceasta, trecem cu toţii la treabă!"
Sursa foto: Gabriela Firea/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    25 Noi 2021   •   19:20

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a declarat joi, că, printre principalele obiective se află "creşterea calităţii vieţii, sprijinirea tinerilor şi a familiilor

Mesajul Gabrielei Firea în calitate de ministru al Tineretului și Familiei

"Zi decisiva pentru infiintarea unui nou minister social, dedicat tuturor românilor : votul din Parlament si juramantul de credinta față de cetateni. Ministerul Familiei, Tinerilor si Egalitatii de sanse isi propune sa aiba ca prioritate cresterea calitatii vietii, sprijinirea tinerilor si a familiilor, demnitate si respect pentru toti cetatenii.

Multumesc echipei social-democrate din care fac parte pentru propunerea candidaturii mele ca ministru al familiei, tinerilor, egalitatii de sanse; si tuturor parlamentarilor pentru votul de incredere.

Partea oficiala si festiva a luat sfarsit.

Din seara aceasta, trecem cu totii la treaba!"  a scris Gabriela Firea, joi, pe pagina de Facebook.

Zi decisiva pentru infiintarea unui nou minister social, dedicat tuturor românilor : votul din Parlament si juramantul...

Posted by Gabriela Firea on Thursday, 25 November 2021

Gabriela Firea este singura femeie din cei 20 de miniştri ai Guvernului Ciucă.

Guvernul Nicolae Ciucă a trecut de votul de învestire din Parlament. Executivul susținut de PNL, PSD, UDMR și minorități naționale a fost votat cu 318 voturi "pentru" și 126 "împotrivă".

Gabriela Firea, despre violenţa în familie: "72 de femei au fost omorâte într-un an. Statul trebuie să intervină"

Gabriela Firea, viitor ministru al Familiei, spune că statul trebuie să intervină pentru a avea grijă de mame şi copii, iar Poliția a înregistrat anul trecut peste 26.000 cazuri de loviri și alte violențe în familie.

"25 noiembrie este Ziua Internațională de combatere a Violenței în Familie. România are nevoie, și cât mai urgent, de toate instrumentele, pentru a ocroti mamele și copiii, pe toți cei aflați în astfel de situații disperate. Statul trebuie să intervină, să acționeze, nu mai este nici un moment de pierdut. 

În 2020, Poliția a înregistrat peste 26.000 cazuri de loviri și alte violențe în familie. 72 de femei au fost omorâte. 

E nevoie de adăposturi, de case protejate, de programe de consiliere, de intervenții rapide ale Poliției, de decizii imediate ale instanțelor.

Este nevoie de protecție pentru toți cei aflați în situații de violență în familie.

Dar cred că România mare are nevoie urgent, azi, să îți regăsească umanitatea, solidaritatea, empatia.

Nu, nu este normal să știi de un caz de violență în familie și să nu intervii. Nu, nu trebuie să stai cu mâinile în sân, să întorci capul, să ignori, că doar e familia lui, face ce vrea.

Este momentul să începem să gândim, să simțim și să acționăm", a scris Gabriela Firea, joi, pe pagina de Facebook.

Citiţi şi: Măsurile pregătite de Guvernul Ciucă pentru populaţie. Românii primesc bani pentru maşină de familie

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea ministru ministru
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close