Antena 3 CNN Actualitate Mesajul lui Eugen Nicolaescu pentru medici. Cum va fi rezolvată problema din Sănătate

Mesajul lui Eugen Nicolaescu pentru medici. Cum va fi rezolvată problema din Sănătate

Mesajul lui Eugen Nicolaescu pentru medici. Cum va fi rezolvată problema din Sănătate
de O.P.    |    23 Sep 2013   •   06:06

 Protestul medicilor a fost în zadar. Salariile rezidenţilor nu se vor dubla. Este singura problema rămasă fără rezolvare după negocierile purtate  cu ministrul sanatatii. Acesta le-a promis medicilor ca bugetul sanatatii va ajunge la 6 la suta din PIB pana in 2016. Problema banilor poate fi rezolvată doar de Ministerul Finanţelor aşa că medicii vor continua protestele.

Eugen Nicolaescu a spus ca deocamdata nu sunt bani in minister pentru majorarea salariilor medicilor, dar ca personalul medical va fi scos din categoria functionarilor publici si ca in cazul unor majorari salariale de la Guvern, el pledeaza ca Ministerul Sanataii sa aiba prioritate.

Medicii rezidenti nu vor avea salariile dublate, a anuntat ministrul Eugen Nicolaescu. Ar putea exista o crestere salariala esalonata, iar banii vor veni tot din ministerul sanatatii, dupa restructurari.

Reprezentantii medicilor nu au fost de acord cu propunerea, iar daca ministerul sanatăţii nu are buget disponibil, ministerul finantelor ar trebui sa le acorde majorarea.

Reprezentantii medicilor au anuntat ca isi vor respecta programul de proteste şi vor picheta ministerul finantelor. Ministrul Eugen Nicolaescu spune ca va merge la discutii la Ministerul finantelor pentru a gasi o solutie.

×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close