Antena 3 CNN Actualitate Messengerul, cel mai nou instrument de şantaj folosit de huliganii din şcoli (VIDEO)

Messengerul, cel mai nou instrument de şantaj folosit de huliganii din şcoli (VIDEO)

Messengerul, cel mai nou instrument de şantaj folosit de huliganii din şcoli (VIDEO)
15 Iul 2009   •   19:22

Messengerul este o invenţie minunată, care ne permite să ţinem legătura cu prietenii din toată lumea. Cel puţin aşa susţin unii. Alţii, din contră, consideră messengerul drept o cumplită pierdere de timp. Există şi o a treia categorie, care este de părere că e o invenţie diabolică. Din această categorie face parte o familie din Craiova, al cărei copil de 11 ani a fost terorizat luni întregi, prin messenger, de un coleg mai mare, care îi cerea taxă de protecţie.

În România, doar copiii care nu au internet acasă, nu au adresă de mess. Toţi spun că e cel mai bun mijloc de comunicare. În afara faptului că ţii legătura cu toţi colegii de clasă, poţi discuta şi cu profesorii. Acesta este trendul ultimilor ani, mai ales în rândul profesorilor tineri. Orice nelămurire, se rezolvă pe mess.
Un adolescent din Craiova a considerat că mess-ul poate fi folosit pentru şantaj. A pus ochii pe un nevinovat de 11 ani şi a început să-i ceară bani. Copilul a făcut rost de bani cât s-a putut. Cu huliganul nu era de glumit. Asta ştie toată şcoala.

?În urmă cu câteva luni a fost contactat de un coleg mai mare de şcoală şi i s-a propus să plătească taxă de protecţie, altfel fiind ameninţat cu bătaia?, a declarat tatăl copilului.

Puştiul de 11 ani s-a temut să povestească părinţilor prin ce trece. Asta nu înseamnă că tatăl lui nu a simţit că ceva este în neregulă: ?cerea mai mulţi bani de pachet de acasă, era mai agitat, era mai nervos. În ultimul timp i se cereau sume foarte mari de bani.?

Doar că a venit vacanţa, în consecinţă copilul nu a mai avut cum să ceară alţi bani. Copilul s-a dus ţintă la părinţi şi a povestit totul. A urmat, desigur, flagrantul.

Acum şmecherul şcolii a intrat în probleme până la gât. Poliţiştii au început să verifice câţi alţi copii au fost şantajaţi prin messenger. Deocamdată i-au făcut dosar penal pentru ameninţare, dar sunt decişi să dezvolte subiectul.

?Cel care îi solicitase suma de bani respectivă, sub pretextul ameninţării, a fost prins de poliţişti în momentul în care intra în posesia banilor?, a declarat Florentina Popescu, purtător de cuvânt IPJ Dolj. Acum, poliţiştii încearcă să afle dacă adolescentul a mai ameninţat şi alţi copii.



Observator

×
Subiecte în articol: Messenger
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close