Antena 3 CNN Actualitate Meteorolgii au anunţat ACUM: "Va fi COD PORTOCALIU de vânt puternic". Vezi zonele afectate

Meteorolgii au anunţat ACUM: "Va fi COD PORTOCALIU de vânt puternic". Vezi zonele afectate

Meteorolgii au anunţat ACUM: "Va fi COD PORTOCALIU de vânt puternic". Vezi zonele afectate
de O.P.    |    22 Mar 2013   •   09:06

 Autorităţile sunt pregătite să intervină în cazul în care vremea rea va cauza probleme. Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi răcire accentuată, care va intra în vigoare la ora 8 şi va fi valabilă până mâine la aceeaşi oră, în toate judeţele ţării.

VEZI AICI CARE ESTE STAREA ACTUALIZATĂ A DRUMURILOR DIN ŢARĂ

Mai mult, meteorologii au anunţat un cod portocaliu de vânt puternic la munte şi în nordul Moldovei.



În vestul, centrul şi nordul ţării va ninge, în sud şi sud-est va fi lapoviţă, iar la sfârşitul săptămânii vremea se va răci în toate regiunile.

Pe www.meteoplus.ro vezi cum va fi vremea la tine în oraş

Prognoza meteo pentru toate regiunile ţării:

VINERI (22 martie)
Vremea se va rãci accentuat în toatã ţara. Ziua, cerul va fi mai mult noros şi în vest, centru şi nord vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificãri, cu viteze de 55...60 km/h şi de peste 80...90 km/h la munte, viscolind sau spulberând temporar zãpada. În sud şi sud-est precipitaţiile vor fi predominant sub formã de ploaie.

În Moldova ninsorile se vor extinde treptat începând din nordul regiunii, iar vântul se va intensifica atingând la rafalã 80 km/h şi viscolind ninsoarea mai ales în partea a doua a intervalului. În cursul nopţii cerul se va degaja în regiunile vestice, iar ninsorile, viscolite, se vor semnala mai ales în jumãtatea esticã a teritoriului şi în zona de munte, în timp ce în sud şi sud-est precipitaţiile vor fi mixte şi vântul va avea viteze ce vor depãşi local 60...70 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în Dealurile de Vest şi 10 grade în sudul Munteniei şi în Dobrogea, iar cele minime se vor situa în general între -11 şi 0 grade. Presiunea atmosferica va creşte.

SÂMBĂTĂ (23 martie)
Vremea va deveni deosebit de rece, geroasã noaptea, mai ales în jumãtatea nordicã a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales în prima parte a zilei în regiunile extracarpatice. În est şi în zona de munte va ninge slab, dar viscolit, iar în sud doar izolat vor mai fi precipitaţii, predominant ploi.

Spre sfârşitul nopţii cerul se va înnora în regiunile vestice, unde pe arii restrânse va fulgui. Mai ales ziua, vântul va avea intensificãri susţinute în estul teritoriului, unde se vor depãşi la rafalã 70...75 km/h şi doar temporar în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime vor fi de la -9...-8 grade în nordul Moldovei pânã la 9...10 grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor încadra între -18...-17 grade în nord şi depresiuni şi -4 grade în Oltenia şi în sudul Banatului. Izolat în zonele joase se va semnala ceaţã asociatã şi cu depunere de chiciurã. Presiunea atmosferica va continua sã creascã.

DUMINICĂ (24 martie)
Vremea se menţine deosebit de rece pentru aceastã datã, geroasã dimineaţa şi noaptea mai ales în nordul, nord-estul şi centrul ţãrii. Cerul va fi temporar noros şi vor fi precipitaţii slabe, predominant ninsori, local în vest şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri noaptea în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor avea valori de la -7 grade în nordul Moldovei pânã la 6...7 grade în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa, în general, între -13 şi -3 grade.



 Codul galben s-ar putea transforma în cod portocaliu în orice moment, dacă meteorologii vor constata că vântul bate cu mai mult de 80 de kilometri pe oră.

"În afara de cele doua atentionari cod galben atentionare as vrea sa precizez lucruri suplimentare, atentionarea cod galben presupune transformarea in ninsoare. E foarte posibil ca maine dimineata ANM sa dea un cod portocaliu de vant. Pentru Moldova e posibil din nou sa fie cod portocaliu si cu ninsoare...cantitatile nu sunt foarte importante", a declarat directorul ANM.








×
Subiecte în articol: cod galben ninsori vant ninsoare
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close