Antena 3 CNN Actualitate Micii care ar conţine carne de cal, produşi de firma soţului şefei de la Controlul Alimentelor

Micii care ar conţine carne de cal, produşi de firma soţului şefei de la Controlul Alimentelor

Micii care ar conţine carne de cal, produşi de firma soţului şefei de la Controlul Alimentelor
de M.Z.    |    15 Mar 2013   •   15:05

Aproape 2.000 de caserole de mici, despre care există suspiciunea că ar conţine carne de cal în loc de carne de vită, au fost produse în Ploieşti şi distribuite în 36 de judeţe, soţia administratorului firmei producătoare fiind şef la controlul alimentelor de origine animală în Prahova, potrivit Mediafax.

Cantitatea de 200 de kilograme de carne tocată etichetată drept vită, despre care se crede că ar fi de cal şi care a fost depistată într-un magazin din Bucureşti, a fost produsă la o fabrică din Ploieşti.

Şeful DSVSA Prahova, Mihai Terecoasă, a confirmat o informaţie apărută vineri în presa locală din Prahova, conform căreia soţia administratorului firmei care a produs micii suspecţi deţine o funcţie de conducere în DSVSA Prahova.

Concret, soţia administratorului respectivei firme este şefa Biroului siguranţa alimentelor de origine animală din DSVSA Prahova, iar subalternii acesteia sunt cei care fac controalele la firme precum cea administrată de soţul său.

Directorul acestei instituţii a declarat că, în urma alertei alimentare, angajata a fost trecută pe o funcţie de execuţie în cadrul biroului care are în responsabilitatea verificarea produselor non-alimentare.

În urma alertei sanitar-veterinare, inspectorii Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova au făcut controale la respectivul producător şi au stabilit că acesta a produs 1.536 de kilograme de carne asupra căreia există suspiciunea că ar conţine carne de cal în loc de carne de vită, a declarat şeful DSVSA Prahova, Mihai Terecoasă.

Carnea tocată şi preparată ca mici traşi, a fost ambalată în 1.920 de caserole a câte 800 de grame şi distribuită în 36 de judeţe, printr-un cunoscut lanţ de supermarketuri.

Şeful DSVSA a precizat că, în momentul în care au ajuns în control la producătorul de mici, inspectorii sanitar-veterinari nu au mai găsit nimic din lotul suspect, însă au refăcut traseul mărfii şi au stabilit magazinele în care au ajuns caserolele cu mici.

O cantitate de 200 de kilograme de carne tocată etichetată drept vită, despre care se crede că ar fi de cal, a fost depistată într-un magazin din Bucureşti, a anunţat joi vicepreşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au precizat că joi, prin Sistemul Rapid de Alertă, a fost transmisă această suspiciune de fraudă, constând în substituirea cărnii de vită cu cea de cal.

Mici din carne de cal, în magazine din Bucureşti şi Bistriţa









×
Subiecte în articol: mici
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close