Mielul se scumpeşte de Paşte, dar românii sunt inventivi. Ce vor pune pe masă de sărbătoare

de M.Z.    |    15 Mar 2013   •   07:45

Românii sunt inventivi. În timp ce carnea de miel se scumpeşte de la zi la alta, locul ei pe piaţă este luat de carnea de iepure. Este mai ieftină, aşa că mulţi români consideră că e o alternativă bună pentru masa de Paşte.

Chiar dacă românii sunt obişnuiţi ca de Paşte să aibă pe masă preparate din carne de miel, în Harghita anul acesta preţul kilogramului va fi mai mare. Fermierii dau vina pe seceta de anul trecut, care a scumpit preţul furajelor pentru animale.
 
În timp ce preţul cărnii de miel o să fie mai mare decât anul trecut, ajungând la circa 25-30 de lei kilogramul, spun fermieii, carnea de iepure se vinde în pieţe cu aproape 20 de lei kilogramul.

Vezi motivul surprinzător pentru care carnea de miel va fi mai scumpă în acest an



x close