Antena 3 CNN Actualitate Mihai Gâdea, dezvăluire-bombă. Cine a pus semnătura pe documentul odios care l-a scăpat de pușcărie pe procurorul lui Iohannis

Mihai Gâdea, dezvăluire-bombă. Cine a pus semnătura pe documentul odios care l-a scăpat de pușcărie pe procurorul lui Iohannis

Mihai Gâdea, dezvăluire-bombă. Cine a pus semnătura pe documentul odios care l-a scăpat de pușcărie pe procurorul lui Iohannis
Sursa foto: foto: captura Antena 3
26 Noi 2018   •   23:27

Mihai Gâdea a prezentat, luni seară la "Sinteza Zilei", noi dezvăluiri-bombă despre cazul procurorului care a omorât un om.

Citește și: Mihai Gâdea, amenințat cu moartea după dezvăluirile de la Sinteza Zilei

Este vorba despre procurorul care l-a "albit" pe Klaus Iohannis, Cristian Aurel Lazăr - și care, de altfel, se ocupă și de dosarul în care este chemată pe 10 decembrie la audieri Carmen Iohannis - are în trecutul său o faptă extrem de gravă.

Acesta a produs un accident în urma căruia o femeie și-a pierdut viața.

Citește și: Sinteza Zilei. Secretul teribil al procurorului lui Klaus Iohannis

Procurorul a scăpat de pușcărie datorită unei semnături puse pe documentul odios, cea a ministrului Justiției de la acel moment: Cristian Diaconescu.

"Vă prezentăm, în exclusivitate, documentul prin care procurorul Cristian Aurel Lazăr, semnatarul acelei ordonanțe de clasare pentru familia Iohannis ce apare în dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr, a fost spălat, s-a pus o piedică în calea justiție, actul de justiție în felul acesta nu a fost dus până la capăt pentru că un alt individ al sistemului, aflat în funcția de ministru al Justiției a scris următorele rânduri cu mâna sa", a spus Mihai Gâdea.

Citește și: Sinteza Zilei. Reacție șocantă în scandalul uciderii din culpă

"Domnului Ilie Botoș, Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție,

La cererea dvs. nr. 185/C/218/2004, vă comunic că în conformitate cu dispozițiile art.91 alin. 2 din Legea nr.92/1992 pentru organizarea judecătorească, nu avizez trimiterea în judecată a magistratului procuror Lazăr Aurel Cristian, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere în culpă, prevăzută de art.178 alin. 2 Cod Penal.

Din materialul probator administrat în dosarul nr. 139/P/2001 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara a rezultat că accidentul s-a produs în condițiile cazului fortuit, prevăzut de art. 47 Cod Penal.

Vă restituim, alăturat, dosarul nr. 139/P/2001 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. 

Cu considerație, Ministrul Justiției, Cristian Diaconescu"

sursa: adresă Ministerul Justiției

Citește și: Carmen Iohannis, chemată din nou la Parchet. Va fi audiată pe 10 decembrie

Informațiile au fost comentate de invitații lui Mihai Gâdea la "Sinteza Zilei":

"Problema majoră în acest caz este faptul că pentru anchetarea lui Cristian Aurel Lazăr, un alt ministru al Justiției eliberase un asemene aviz, se încuviințase ancheta penală.

În 2002, Rodica Stănoiu a încunviințat declanșarea anchetei. În același an, acest domn a fost numit și procuror. La doi ani distanță, în 2004, când practic ancheta era finalizată, iar domnul procuror de la Parchetul Curții de Apel propunea trimiterea în instanță, această anchetă a fost anihilată prin acest aviz", a spus Bianca Nae, șefa secției de investigații a Antenei 3.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close