Antena 3 CNN Actualitate Mihai Gâdea anunță vestea momentului: Medicament-minune care ucide virusul în câteva secunde

Mihai Gâdea anunță vestea momentului: Medicament-minune care ucide virusul în câteva secunde

Mihai Gâdea a prezentat, joi seară, la Sinteza zilei, o veste extrem de bună. Compania Sanotize, cu sediul în Vancouver, a anunțat că sprayul nazal pe care-l produce e 99% eficient în distrugerea virusului SARS-CoV-2. Acest spray acționează ca un dezinfectant pentru nas. Practic, distruge noul coronavirus în interiorul căilor nazale, adică în punctul de intrare în corp.

Mihai Gâdea anunță vestea momentului: Medicament-minune care ucide virusul în câteva secunde
de Gabriel Dano    |    28 Ian 2021   •   22:15

Dacă cineva strănută lângă tine sau crezi că ai fost expus la virus, îl scoți din buzunar sau din geantă, îl folosești și așa poți bloca virusul să te infecteze. Știm că infecția începe în căile nazale. Pe acolo intră virusul în corpul nostru. Acolo se multiplică. Dacă-l distrugem când intră în corp, nu ne vom îmbolnăvi.

Oxidul nitric este ingredientul-cheie din spray-ul care distruge noul coronavirus. A fost descoperit de profesorul Ferid Murad, care a obținut un premiu Nobel pentru această descoperire. Profesorul Murad a descoperit că, în nitroglicerină, oxidul nitric era produs ca elementul cheie care ajută în caz de infarct.

Specialiștii de la Sanotize spun că în prezent au loc teste clinice în Canada și se pregătesc să înceapă teste în Statele Unite, în Marea Britanie și Singapore.

"Am făcut acest spray pentru care am obținut patentul. Dezvoltăm și linia de producție care ne va permite să fabricăm rapid milioane de flacoane, astfel încât să le putem scoate pe piață cât mai rapid, imediat ce primim aprobare.

Într-o zi, o să se termine și COVID-ul, iar acest produs va putea fi folosit și după aceea pentru că e un antiviral care te poate proteja de gripă sau de următoarea pandemie", au declarat reprezentanții companiei.

Povestea, pe larg, în materialul prezentat, joi, de Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei:

Un anunț similar a fost făcut în decembrie și din Marea Britanie.

Un spray dezinfectant care elimină coronavirusul într-un minut, dezvoltat de armata britanică, a devenit accesibil și pentru populație, începând de miercuri. Acesta este destinat suprafețelor și testele arată că elimină SARS-COV-2 în proporție de 99,99%.

50.000 de sticle de dezinfectant Virusend au fost deja trimise către medicii și asistentele din spitalele Regatului Unit. Acesta este deja utilizat la centrele de testare din Medway și Preston, precizează un comunicat al autorităților britanice.

Timpul rapid de acțiune al spray-ului îl face ideal pentru utilizarea pe o varietate de suprafețe în zone de risc, cum ar fi centrele de testare în masă și vaccinare.Virusend este deja disponibil online va fi disponibil la vânzare si în magazinele din UK.

"Un nou spray dezinfectant dezvoltat de armată care poate elimina 99,99% din virusul COVID-19 va fi acum pus la dispoziția publicului și utilizat de personalul militar de pe prima linie pentru a sprijini lupta împotriva virusului." , se arată în comunicatul publicat miercuri de Ministerul Apărării britanic.

Virusend va completa gama existentă de produse de protecție disponibile în prezent în Marea Britanie, care ajută la menținerea siguranței oamenilor, cu sticle disponibile pentru cumpărarea online și din magazine, existând deja discuții pentru a extinde lansarea comercială a produsului.

Dezvoltată de experți în inovare din armata britanică, formula de pulverizare Virusend s-a dovedit a fi extrem de eficientă împotriva SARS-CoV-2, tulpina pandemică a coronavirusului. Testele ample efectuate de Centrul de excelență pentru cercetarea bolilor infecțioase și Școala de Medicină Tropicală din Liverpool au dovedit că Virusend ucide 99,99% din virus în mai puțin de 1 minut.

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close