Antena 3 CNN Actualitate Mihaiela Moraru Iorga face dezvăluiri, după audierea de la CSM. Unde a greșit fostul procuror DNA

Mihaiela Moraru Iorga face dezvăluiri, după audierea de la CSM. Unde a greșit fostul procuror DNA

Mihaiela Moraru Iorga face dezvăluiri, după audierea de la CSM. Unde a greșit fostul procuror DNA
Sursa foto: Foto: Antena3
05 Iul 2017   •   22:12

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga a reclamat, la finalul audierilor de la Consiliul Superior al Magistraturii, presiunile la care a fost supusă în ultima perioadă, la DNA, și a arătat că singura ei greșeală a fost aceea că „nu am plecat din instituție atunci când am simțit că nu mai sunt dorită”.

Mihaiela Moraru Iorga a pus la îndoială înregistrarea care a apărut în spațiul public cu șefa DNA, în timp ce își ceartă subordonații.

„Nu am auzit-o pe doamna procuror şef să spună decapaţi, cred că mi-ar fi rămas în minte dacă auzeam cuvântul ăsta. (...) Nu ştiu dacă înregistrarea este sau nu adevărată”, a spus ea.

Val de anchete după apariţia în presă a înregistrărilor cu șefa DNA

”Nu am auzit-o pe Kovesi acolo umblăm sau nu în vreun dosar. Tot ce am avut de spus am spus Inspecţiei Judiciare şi ce mai am de spus o să spun acolo sau la CSM. (...) Nu mi-am făcut o analiză a activităţii mele. Eu am respectat drepturile tuturor persoanelor. Verificaţi dacă au fost plângeri asupra mea pe drepturile omului sau orice. Relaţia mea cu Kovesi a fost una instituţională. Mi-am respectat şeful. Nu am fost prieteni”, a spus Iorga. 

Întrebată dacă va pleca la Bacău după acest scandal, Mihaiela Moraru Iorga a declarat: „Nu ştiu dacă voi pleca la Bacău sau în altă parte. Încă nu mi s-a adus nimic la cunoştiinţă", a spus Iorga.

Mihaiela Moraru Iorga a precizat că va urma toate procedurile legale pentru anularea ordinului prin care a fost revocată din DNA, şi anume, va ataca decizia în instanţa de contencios administrativ. 

"Nu pot să vă spun eu cum este afectat fiecare procuror din Direcţia Naţională Anticorupţie. Cu siguranţă cu toţii sunt afectaţi. Suntem afectaţi că au apărut acele înregistrări. Practic, această instituţie a fost aruncată în acest scandal public. Dar, în acelaşi timp, nu poţi să nu îţi faci apărarea atunci când eşti lovit şi când se ridică suspiciuni cu privire la probitatea ta profesională în mod nedrept", a adăugat ea.

Procurorii Mihaiela Moraru Iorga şi Doru Ţuluş au fost audiaţi miercuri la Inspecţia Judiciară, după ce au fost revocaţi din DNA, în urma unei decizii luate de Laura Kovesi. 


 

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close