Antena 3 CNN Actualitate Mii de cazuri de viroze respiratorii, înregistrate zilnic în toată ţara

Mii de cazuri de viroze respiratorii, înregistrate zilnic în toată ţara

Mii de cazuri de viroze respiratorii, înregistrate zilnic în toată ţara
Sursa foto: Foto: Antena 3
14 Ian 2011   •   18:38

Cu un sistem sanitar în pragul colapsului, românii sunt dezarmaţi în faţa virozelor respiratorii şi a viruşilor pandemici. În ultimii ani, ţara noastră s-a confruntat cu mii de astfel de cazuri.

În toată ţara se înregistrează zilnic mii de cazuri de viroze respiratorii. Una din cauze o reprezintă variaţiile mari de temperatură, de la zile prea călduroase pentru sezonul de iarnă la zile cu temperaturi scăzute drastic sub 0 grade. Numai în săptămâna 27 decembrie - 2 ianuarie s-au înregistrat aproape 53.000 de cazuri.

Primele zile ale anului 2011 au adus şi alte neplăceri pentru români. Trei cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripei A/H1N1 au fost depistate la Iaşi. Într-una din situaţii, bolnavul călătorise recent în Egipt. Medicii au intrat imediat în alertă: frigul şi imunitatea scăzută au fost considerate primele cauze ale reapariţiei virusului, după ce, în 2009, gripa A/H1N1 a provocat moartea a 122 de români, dintr-un total de 6.999 de cazuri confirmate de medici. Virusul, considerat extrem de periculos de către virusologi, avea la origine tulpine de gripă porcină, aviară şi umană.

Un alt moment critic pentru România a fost epidemia de gripă aviară care s-a manifestat în urmă cu trei ani. Deşi ultimul focar - din Murighiol - a fost considerat lichidat în decembrie 2007, medicul Adrian Streinu-Cercel, la acea dată director al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, anunţa că virusul gripei aviare are o longevitate mare şi va dispărea mai greu.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close