Antena 3 CNN Actualitate Mii de ieşeni se luptă cu frigul din cauza datoriilor prea mari către furnizorul de căldură

Mii de ieşeni se luptă cu frigul din cauza datoriilor prea mari către furnizorul de căldură

Mii de ieşeni se luptă cu frigul din cauza datoriilor prea mari către furnizorul de căldură
20 Dec 2010   •   17:28

Mii de ieşeni îndură frigul în case, din cauza datoriilor prea mari către furnizorul de căldură. În plină iarnă, cei care nu şi-au plătit datoriile mai bine de trei luni au fost debranşaţi.

5.000 de apartamente sunt lipsite de căldură şi apă caldă. Toţi locatarii blocurilor debranşate sunt nevoiţi să stea în frig, deşi unii dintre ei şi-au plătit întreţinerea la zi. Oamenii stau mai mult în bucătărie, unde dau drumul la aragaz, ca să se încălzească.

Conducerea CET spune că va da drumul la căldură numai dacă asociaţiile de proprietari îşi iau angajamente ferme că vor plăti datoriile.

“Am făcut apel la ieşeni să-şi revadă modul în care încasează energia termică de la consumator, astfel încât şi noi să ne putem achita factura la combustibil, ştiind că există solicitări din partea furnizorului de gaze să achităm facturile scadente. Pentru asociaţiile care vin la noi, vom găsi împreună o modalitate de a relua furnizarea căldurii”, a declarat inginerul Romeo Parasc, purtător de cuvânt CET Iaşi.

Datoriile populaţiei către Centrala Electrotermică Iaşi se ridică la 87 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: Iași datorii
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close