Antena 3 CNN Actualitate Mii de oameni au participat la înmormântarea mitropolitului Bartolomeu Anania

Mii de oameni au participat la înmormântarea mitropolitului Bartolomeu Anania

Mii de oameni au participat la înmormântarea mitropolitului Bartolomeu Anania
03 Feb 2011   •   08:42

Slujba de înmormântare a mitropolitului Bartolomeu Anania, oficiată de Patriarhul Daniel la Catedrala mitropolitană din Cluj, s-a încheiat. Sicriul cu trupul mitropolitului a fost depus în cripta ierarhilor de sub catedrală. La funeralii au participat mii de credincioşi, printre care şi oficiali români.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al IPS Bartolomeu a fost purtat, joi după-amiază, într-o procesiune în jurul Catedralei. Din cortegiu au făcut parte doar preoţii şi înalţii ierarhi care au participat la sluba de înmormântare.

Imagini de la slujba de înmormântare:



Premierul Emil Boc a ajuns, joi la prânz, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca pentru a partipa la slujba de înmormântare a patriarhului Bartolomeu Anania.

"Am venit să îi aduc un ultim omagiu IPS Bartolomeu, în amintirea unei colaborări excepţionale, pe care am avut-o atât ca primar, cât şi ca prim-ministru, şi nu în ultimul rând, ca şi creştin. Pentru ceea ce a fost, este şi va rămâne IPS Bartolomeu în inima fiecărui creştin, a fiecărui clujean, a fiecărui român. Din învăţătura lui Bartolomeu Anania putem învăţa fiecare", a spus Emil Boc, citat de Mediafax.

Cuvântarea Patriarhului Daniel:


În ultimele trei zile, Catedrala Mitropolitană din Cluj s-a transformat în loc de pelerinaj şi într-o mare de lacrimi. Oameni simpli, preşedintele ţării, dar şi patriarhul Daniel au venit trecut pe la catafalcul unde este depus sicriul cu trupul Mitropolitului Bartolomeu Anania.

Mii de credincioşi au venit la Catedrala Mitropolitană să-l vadă pentru ultima oară pe cel care ani la rând le-a fost părinte spiritual. Cu mâinile împreunate spre cer, oamenii au trecut rând pe rând, în tăcere, pe la catafalc. Au adus flori şi au aprins lumânări pentru sufletul lui Bartolomeu.



Patriarhul Daniel şi preşedintele Traian Băsescu i-au adus şi ei un ultim omagiu.

Bartolomeu Anania a fost înmormântat în Cripta Ierarhilor, de sub Catedrala Mitropolitană. Trupul mitropolitului a fost acoperit cu pământ reavăn de la mânăstirea Nicula, aşa cum i-a fost dorinţa.

 

 

×
Subiecte în articol: înmormântare
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close