Antena 3 CNN Actualitate Mijloacele de semnalizare rutieră vor fi verificate anual de poliție. Termenul în care trebuie remediate problemele

Mijloacele de semnalizare rutieră vor fi verificate anual de poliție. Termenul în care trebuie remediate problemele

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care instituie verificarea îndeplinirii obligaţiei administratorului drumului public de a instala şi de a întreţine mijloacele de semnalizare rutieră, precum şi celelalte dispozitive speciale de acest fel.

Mijloacele de semnalizare rutieră vor fi verificate anual de poliție. Termenul în care trebuie remediate problemele
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Apr 2024   •   16:07

Propunerea legislativă care modifică Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice are ca obiect de reglementare instituirea unui mecanism de verificare a îndeplinirii obligaţiei administratorului drumului public de a instala şi de a întreţine mijloacele de semnalizare rutieră, precum şi celelalte dispozitive speciale de acest fel.

"Mijloacele de semnalizare rutieră, precum şi alte dispozitive speciale de acest fel, se asigură, se instalează şi se întreţin prin grija administratorului drumului public respectiv ori al căii ferate, după caz. Instalarea mijloacelor de semnalizare rutieră şi a dispozitivelor speciale se execută numai cu avizul prealabil al poliţiei rutiere.

După instalarea mijloacelor de semnalizare rutieră şi a dispozitivelor speciale de acest fel, administratorul drumului public, împreună cu poliţia rutieră, au obligaţia să verifice că acestea sunt conform avizului prealabil obţinut.

O dată la 12 luni, poliţia rutieră realizează o verificare generală a mijloacelor de semnalizare rutieră, precum şi a altor dispozitive speciale de acest fel existente sau necesare pe toate categoriile de drumuri publice. Rezultatul verificării se materializează într-o notă de constatare ce se înaintează administratorului drumului public competent”, se arată în proiect, potrivit ziare.com.

În termen de 120 de zile de la data primirii de către administratorul drumului public a notei de constatare întocmită de poliţia rutieră, acesta remediază deficienţele constatate şi consemnate în nota de constatare şi transmite poliţiei rutiere gradul de remediere a deficienţelor constatate.

Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă neîndeplinirea obligaţiilor de instalare a mijloacelor de semnalizare rutieră, precum şi a dispozitivelor speciale de acest fel sau instalarea necorespunzătoare a acestora ori fără avizul poliţiei rutiere, mai spune proiectul.

Actul normativ a fost respins de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close