Antena 3 CNN Actualitate Militarul ucis în Afganistan fusese rănit grav în 2010, în timpul unui exerciţiu la Braşov

Militarul ucis în Afganistan fusese rănit grav în 2010, în timpul unui exerciţiu la Braşov

Militarul ucis în Afganistan fusese rănit grav în 2010, în timpul unui exerciţiu la Braşov
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Mar 2014   •   16:21

Militarul mort duminică în Afganistan lucra la Brigada 2 Infanterie "Rovine", unde sunt angajaţi şi ceilalţi cinci militari răniţi în aceeaşi misiune, familia bărbatului decedat afirmând că acesta a fost rănit grav în 2010, în timpul unui exerciţiu la Braşov, dar nu a vrut să renunţe, scrie Mediafax.
   
Luni, la Craiova, la Batalionul 20 Infanterie "Neagoe Basarab" care face parte din Brigada 2 Infanterie "Rovine", unde a lucrat militarul Claudiu Constantin Vulpoiu, a avut loc o ceremonie religioasă la care au participat colegii militarului decedat, aceştia ţinând un moment de reculegere şi rugându-se, totodată, pentru sănătatea celor cinci militari răniţi în Afganistan.
   
În timpul ceremoniei, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 2 Infanterie Rovine Craiova, Teodora Mazere, a citit comunicatul transmis de Ministerul Apărării Naţionale privind decesul lui Claudiu Constantin Vulpoiu şi rănirea celorlalţi cinci militari, "în urma unui atac sinucigaş cu un autovehicul capcană încărcat cu exploziv care a intrat direct în  maşina de luptă a acestora".
   
Rudele lui Claudiu Constantin Vulpoiu spun că acestuia îi plăcea foarte mult această meserie
   
Potrivit acestora, Claudiu Constantin Vulpoiu a mai fost rănit, în 2010, în timpul unui exerciţiu la poligonul Cincu, din Braşov. Atunci, trei militari din Craiova au murit.
   
"A mai fost rănit şi la Braşov, dar nu s-a gândit să reunuţe. Eu l-am văzut la Spitalul Militar din Bucureşti. Atunci a avut noroc, o schijă a ricoşat din telefon spre exterior, că dacă ricoşa în interior îi atingea un organ vital şi a scăpat. Atunci a avut noroc, a scăpat el, au murit alţi trei, acum a murit el şi alţi cinci au scăpat", a declarat Constantin Ciurlău.
   
Familia spune că sicriul cu trupul neînsufleţit al militarului decedat va fi adus marţi în ţară, urmând ca joi să fie înmormântat la Craiova.
   
Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu şi-a pierdut viaţa, duminică, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în Afganistan. De asemenea, alţi cinci militari au fost răniţi, fiind transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar.
   
Claudiu Constantin Vulpoiu avea 41 de ani, era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2001, era căsătorit şi avea un copil. Vulpoiu mai participase la alte şase misiuni externe, în Afganistan şi Irak.
   
Claudiu Constantin Vulpoiu a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem printr-un ordin al ministrului Apărării, Mircea Duşa.

×
Subiecte în articol: Afganistan
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close