Antena 3 CNN Actualitate Militarul Vasile Claudiu Popa, mort în Afganistan, cetăţean de onoare la Alba Iulia

Militarul Vasile Claudiu Popa, mort în Afganistan, cetăţean de onoare la Alba Iulia

Militarul Vasile Claudiu Popa, mort în Afganistan, cetăţean de onoare la Alba Iulia
de S.T.    |    27 Sep 2013   •   18:31

Consiliul Local Alba Iulia a decis, vineri, acordarea titlului de cetăţean de onoare post-mortem al municipiului Alba Iulia militarului Vasile Claudiu Popa, care şi-a pierdut viaţa în Afganistan.
   
Primarul Mircea Hava a declarat, vineri, în şedinţa Consiliului Local, că a propus acordarea titlului de cetăţean de onoare post-mortem militarului Vasile Claudiu Popa ca un semn de recunoştinţă pe care i-l aduce oraşul, transmite Mediafax.

El a mai spus că va înmâna distincţia familiei militarului, vineri seară, la Cercul Mitar, unde este depus trupul neînsufleţit al acestuia.
   
De asemenea, unul dintre consilierii locali din Alba Iulia Raul Tudoraşcu a propus, vineri, Consiliului Local ca o stradă din municipiu să poartă numele militarului Vasile Claudiu Popa.
   
Trupul neînsufleţit al lui Vasile Claudiu Popa, unul dintre cei doi militari români morţi în Afganistan, a fost adus, în noaptea de miercuri spre joi, la Alba Iulia, de unde bărbatul este originar, şi depus în incinta Cercului Militar din municipiu.
   
Înmormântarea militarului va avea loc sâmbătă, la ceremonie fiind aşteptat şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.
   
Maistrul militar Vasile Claudiu Popa (28 de ani) şi plutonierul Adrian Postelnicu (34 de ani) au decedat, duminică seară, în Afganistan în urma exploziei unui dispozitiv improvizat.

Ei erau membri ai Grupului naval de forţe pentru operaţii speciale şi executau o misiune de luptă în estul Afganistanului.
   

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close