Antena 3 CNN Actualitate Mina Uricani va fi închisă pentru zece zile. CNH oferă locuri de muncă văduvelor

Mina Uricani va fi închisă pentru zece zile. CNH oferă locuri de muncă văduvelor

Mina Uricani va fi închisă pentru zece zile. CNH oferă locuri de muncă văduvelor
Sursa foto: Agerpres
07 Feb 2011   •   09:53

Mina Uricani va fi închisă pentru aproximativ zece zile din cauza acumulării de gaz din subteran. Ancheta deschisă după moartea celor cinci mineri va fi una de durată.

Explozia s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaz metan, susţin procurorii Curţii de Apel Alba. Cauza exactă a producerii accidentului va fi stabilită, însă, în urma unei anchete care ar putea dura luni de zile. "Expertiza nu poate fi făcută din cauza condiţiilor dificile din subteran", a declarat directorul Companiei Naţionale a Huilei.

Luni vor începe audierile în acest dosar.

 


Minerii şi autorităţile locale condamnă condiţiile grele de muncă din subteran. Oamenii spun că echipamentele şi utilajele sunt învechite.

Familiile minerilor care şi-au pierdut viaţa în explozia de la Uricani vor primi ajutoare de 70.000 de lei, din partea Companiei Naţionale a Huilei. De asemenea, soţiile ortacilor se vor putea angaja la mină, dacă vor dori.

Cinci mineri şi-au pierdut viaţa într-o explozie produsă la 400 de metri sub pământ. Salvatorii au avut o misiune extrem de dificilă. Trupurile erau sfârtecate de explozie. Abia după opt ore au reuşit să aducă la suprafaţă rămăşiţele omeneşti.

Cei patru mineri împreună cu şeful de echipă au coborât în subteran sâmbătă dimineaţă ca să repare unul dintre transformatore. Explozia de metan s-a produs în jurul orei 15.00, în momentul cuplării la curent a tabloului electric.
 
Două echipe de salvatori profesionişti au coborât în mina pentru a-i  recupera pe minerii prinşi sub dărâmături. După mai bine de 7 ore de la explozie, salvatorii i-au găsit pe cei ortaci.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close