Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Educaţiei verifică situaţia de la liceul din Covasna, unde o elevă a fost ACUZATĂ de propagandă romanească

Ministerul Educaţiei verifică situaţia de la liceul din Covasna, unde o elevă a fost ACUZATĂ de propagandă romanească

Ministerul Educaţiei verifică situaţia de la liceul din Covasna, unde o elevă a fost ACUZATĂ de propagandă romanească
Sursa foto: Foto: Facebook
21 Mar 2013   •   13:27

Ministerul Educaţiei a început o anchetă la liceul din Covasna, unde o elevă a fost pedepsită pentru că a purtat o bentiţă tricoloră la ore. În această dimineaţă, colegii fetei au arborat în geamul sălii de clasă un tricolor, în semn de susţinere.

De asemenea, un flashmob este anunţat pentru această după-amiază în Alba Iulia, pentru susţinerea elevei de la colegiul din Covasna. Consiliul Naţional al Elevilor ia de asemenea atitudine şi-i cere Consiliului Naţional de Combaterea a Discriminării să ia măsurile care se impun, după ce Poliţia Covasna a deschis dosar penal în acest caz.

Elevă ameninţată cu MOARTEA pentru tricolor, în Covasna. Fata riscă exmatricularea pentru că a purtat o bentiţă tricoloră

La nici 15 ani, eleva este în mijlocul unui uriaş scandal în Covansa pentru că, împreună cu 2 colegi, a purtat tricolorul României pe 15 martie, de Ziua Maghiarilor.

Contul de Facebook al celui care a ameninţat-o cu moartea pe eleva din Covasna A FOST INCHIS!

Deşi a fost huiduită şi înjurată de colegi, fata nu s-a descurajat. În ziua următoare a venit la şcoală cu aceeaşi bentiţă. Mai ales că, de 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, la intonarea imnului a fost huiduită de colegii maghiari care au venit îmbrăcaţi cu tricouri imprimate cu harta Ungariei Mari.

Diriginta şi profesorul de serviciu au fost primii care au reacţionat.

Consiliul pentru combaterea discriminării planifică o inspecţie la colegiul Korosi Csama Sandor.

Poliţia Covasna a deschis a deschis dosar penal în acest caz după ce eleva a fost ameninţată cu moartea pe un site de socializare.

Între timp, sute de oameni şi-au arătat sprijinul pe reţelele de socializare pentru eleva de 15 ani.

"Constituţia ne încurajează să fim patrioţi în fiecare zi, nu numai de Ziua Naţională", susţine tânăra.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close