Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Justiţiei şi-a retras plângerea privind incompatibilitatea judecătoarei Motoc

Ministerul Justiţiei şi-a retras plângerea privind incompatibilitatea judecătoarei Motoc

Ministerul Justiţiei şi-a retras plângerea privind incompatibilitatea judecătoarei Motoc
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Iul 2012   •   15:54

Ministerul Justiţiei şi-a retras plângerea înaintată Curţii Constituţionale (CC) referitoare la incompatibilitatea în care s-ar afla judecătoarea Iulia Motoc, informează Mediafax.
   
"Cu adresa nr.65280 din 5 iulie 2012, Ministerul Justiţiei a adus la cunoştinţa Curţii Constituţionale, decizia de retragere a sesizării prin care semnala situaţia de incompatibilitate a doamnei judecător Iulia Antoanella Motoc", informează, joi, Biroul de presă al Curţii Constituţionale.
   
În 28 iunie, Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a sesizat Curtea Constituţională a României şi Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cu privire la situaţia judecătoarei Iulia Motoc de la CCR, demnitarul considerând că aceasta se află în incompatibilitate.

La puţin timp după declaraţiile lui Corlăţean, ANI a informat că judecătorii Augustin Zegrean şi Iulia Motoc nu se află în nicio situaţie prevăzută de Legea referitoare la respectarea regimului juridic al incompatibilităţilor.

Potrivit Legii Curţii Constituţionale, funcţia de judecător este incompatibilă cu oricare altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul juridic superior.
   

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close