Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Mediului: Norul de cenuşă vulcanică nu va ajunge în România până joi dimineaţa

Ministerul Mediului: Norul de cenuşă vulcanică nu va ajunge în România până joi dimineaţa

Ministerul Mediului: Norul de cenuşă vulcanică nu va ajunge în România până joi dimineaţa
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
25 Mai 2011   •   18:54

Norul de cenuşă vulcanică, generat în urma erupţiei vulcanului islandez Grimsvotn, nu va ajunge în ţara noastră, cel puţin până joi dimineaţă, potrivit unei informări de ultimă oră de la Ministerul Mediului.

"În conformitate cu ultima actualizare a prognozei elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centru internaţional de avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică), până mâine (26.05.2011, ora 9) norul de cenuşă vulcanică nu va fi prezent deasupra zonei geografice a României", se arată în comunicatul de presă emis de Ministerul Mediului.

În plus, emisia de cenuşă vulcanică s-a întrerupt, arată Institutul de Meteorologie. "Ca urmare, în următoarele 24 de ore nu se vor înregistra depăşiri ale valorilor maxime admise ale concentraţiilor de poluanţi datorate norului de cenuşă vulcanică, pe teritoriul României", se mai precizează în documentul amintit.

Ministerul Mediului şi Pădurilor monitorizează permanent prin Administraţia Naţională de Meteorologie şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului atât traiectoria norului de cenuşă, cât şi concentraţia particulelor în aerul ambiental.

Vulcanul Grimsvotn se află sub cel mai mare gheţar din Islanda şi a intrat în erupţie pe 21 mai. Un nor mare de fum s-a ridicat deasupra craterului. Traficul aerian din mai multe ţări a fost perturbat.
  
Acest vulcan se află sub gheţarul Vatnajoekull, din sud-estul Islandei. Acesta este vulcanul cel mai activ din Islanda, el înregistrând nouă erupţii în perioada 1922-2004.

Vezi imagini spectaculoase de la erupţia vulcanului, surprinse din spaţiu.

×
Subiecte în articol: România vulcan
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close