Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii a aruncat 1.200.000 de euro pe doze de vaccin care au expirat în depozite (VIDEO)

Ministerul Sănătăţii a aruncat 1.200.000 de euro pe doze de vaccin care au expirat în depozite (VIDEO)

Ministerul Sănătăţii a aruncat 1.200.000 de euro pe doze de vaccin care au expirat în depozite (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
02 Oct 2010   •   20:54

Ministerul Sănătăţii a reuşit să arunce pe fereastra din banii noştri, ai tuturor, 1.200.000 de euro. Şi n-a fost greu deloc. A pus Institutul Cantacuzino să producă un vaccin împotriva gripei porcine şi apoi nu l-a folosit. Acum, dozele zac în depozite şi trebuie distruse pentru că au expirat. Practic, vaccinul nefolosit a adus Institutul Cantacuzino în pragul falimentului.

Plini de optimism. Aşa erau oficialii Ministerului Sănătăţii când au prezentat primele fiole din vaccinul împotriva gripei porcine.

La diferenţă de un an, aşezate în aceste cutii sunt aproape 20.000 de doze de vaccin împotriva gripei porcine. Ocupă degeaba spaţiul din frigiderul Direcţiei de Sănătate Publică din Arad.

Şi aşa se întâmplă în toată ţara. La Bucureşti, la o primă numărătoare, sunt alte 21.000 de fiole.

În total, 1.300.000 de doze de vaccin expirat. Adică 1.200.000 de euro aruncaţi pe fereastră.

Campania de vaccinare din iarna trecută a fost un eşec. Nimeni nu voia injecţia. Abia după moartea actorului Toni Tecuceanu, românii au dorit să se imunizeze.

Dar efectul Tecuceanu, aşa cum a fost el numit, nu a durat mult. Şi vaccinul nu a mai fost folosit aproape deloc.

Va fi distrus, aşa cum e acum Institutul Cantacuzino. Instituţia e acum în pragul falimentului din cauză că a cumpărat materia primă pentru fabricarea vaccinului care n-a mai fost folosit anul trecut.

Anul acesta, Institutul joacă pe aceeaşi carte.

În locul vaccinului pandemic, va apărea un singur vaccin împotriva gripei normale. Numai că el va conţine şi tulpina de gripă porcină.

Adică, acum Ministerul Sănătăţii suflă şi-n iaurt. Dar, asta după ce a cheltuit prost banii noştri şi a îngropat Institutul Cantacuzino.



Observator

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close