Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii: Distribuitorul autorizat a furnizat 52.000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 și 11 luni

Ministerul Sănătăţii: Distribuitorul autorizat a furnizat 52.000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 și 11 luni

Ministerul Sănătăţii: Distribuitorul autorizat a furnizat 52.000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 și 11 luni
02 Apr 2015   •   21:12

Un număr de 52 000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 şi 11 luni, din cele 571.500 achiziţionate, au fost furnizate miercuri la nivel naţional de distribuitorul autorizat, informează Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat de presă al MS, remis joi AGERPRES, dozele de vaccin au fost distribuite către toate direcţiile de sănătate publică, conform noului Calendar obligatoriu de vaccinare valabil de la data de 1 aprilie 2015.

Totodată, Ministerul Sănătăţii anunţă că a transmis în teritoriu "toate măsurile care trebuie luate în această perioadă  pentru derularea în bune condiţii a campaniei de vaccinare".

"Astfel, s-a solicitat direcţiilor de sănătate publică teritoriale şi identificarea copiilor născuţi în această perioadă şi care nu au fost imunizaţi, în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare. Menţionăm că toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie", precizează MS.

Sursa citată adaugă că "eventualele disfuncţionalităţi înregistrate la livrarea vaccinului s-au datorat imposibilităţii producătorului de a livra acest produs în timp util".

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close