Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii reia campania de informare pentru prevenirea cancerului de col uterin

Ministerul Sănătăţii reia campania de informare pentru prevenirea cancerului de col uterin

Ministerul Sănătăţii reia campania de informare pentru prevenirea cancerului de col uterin
Sursa foto: Ion Bazac
14 Iun 2009   •   16:19

Ministerul Sănătăţii reia campania de informare pentru prevenirea cancerului de col uterin. Ion Bazac dă asigurări că, în cazul în care campania nu va reuşi să convingă cel puţin jumătate dintre părinţi, programul de vaccinare a fetiţelor va fi abandonat.

După ce, la începutul anului, a suspendat campania de vaccinare a fetiţelor de clasa a patra, demarată de predecesorul său, Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii Ion Bazac reia acum programul, cu unele diferenţe. ?Targetul de populaţie a fost cu totul greşit. (...) Am schimbat grupa ţintă de vaccinare de la 9 ? 11 ani, care însemna fetiţe de clasa a IV-a, la 12 ? 14 ani, perioada când demarează schimbările hormonale?.

Pentru a nu repeta greşelile lui Nicolăescu, acuzat că a forţat într-un fel vaccinarea, Ion Bazac dă asigurări că nicio fetiţă nu va fi vaccinată dacă părinţii nu vor fi de acord. ?Vom evalua statistic gradul de acceptabilitate astăzi, vom evalua gradul de acceptabilitate la jumătatea lunii octombrie şi, dacă este sub 50%, evident, nu vom face vaccinarea?, a precizat ministrul Sănătăţii.

Ion Bazac a ţinut să precizeze că ministerul Sănătăţii nu va cheltui nicun ban pentru campania de informare. Costurile vor fi suportate exclusiv de cele două companii producătoare ale vaccinului. În cazul în care vaccinarea propriu-zisă va avea loc, ministerul va plăti tratamentul fiecărei fetiţe, care constă în trei doze.



Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close