Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor anchetează moartea Patriarhului

Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor anchetează moartea Patriarhului

Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor anchetează moartea Patriarhului
03 Aug 2007   •   19:44

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dispus o anchetă administrativă la Clinica de Chirurgie şi Transplant Renal Fundeni. O comisie va analiza modul în care au fost respectate regulile şi procedurile legale privind internarea şi tratamentul la care a fost supus Patriarhul Teoctist. Pe de altă parte şi Colegiul Medicilor s-a autosesizat şi va face o anchetă privind moartea patriarhului în urma intervenţiei chirugicale la care a fost supus la începutul acestei săptămâni.

Colegiul a anunţat că va verifica acuzaţiile din presă potrivit cărora echipa de medici ar fi încălcat mai multe reguli. Chirurgul Ionel Sinescu, cel care a realizat intervenţia, se declară stupefiat de acuzaţiile din mass-media, dar califică drept firească autosesizarea Colegiului Medicilor.

Presa a semnalat existenţa mai multor nereguli în cazul operaţiei efectuate Patriarhului Teoctist. Potrivit informaţiilor publicate de mass-media, echipa de la Fundeni nu ar fi cerut acordul în scris al Prea Fericitului Teoctist pentru operaţie. În plus, Patriarhul nu ar fi fost informat în legătură cu riscurile pe care le implica intervenţia.

O comisie de experţi va analiza toate documentele medicale şi va audia echipa de medici care a făcut intervenţia chirurgicală. Patriarhul Teoctist a fost internat duminica trecută la Institutul Clinic Fundeni, iar luni a fost operat de prostată. La câteva ore după intervenţie au apărut complicaţii, iar Patriarhul a murit ca urmare a unui stop cardiac.

Antena 3

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close