Antena 3 CNN Actualitate Un ministru din cabinetul Trump și-a dat demisia după violențele de la Capitoliu: "Aceste demisii nu înseamnă nimic. Șobolani care părăsesc nava care se scufundă"

Un ministru din cabinetul Trump și-a dat demisia după violențele de la Capitoliu: "Aceste demisii nu înseamnă nimic. Șobolani care părăsesc nava care se scufundă"

Ministrul SUA al Transporturilor, Elaine Chao, și-a anunțat demisia joi, invocând „îngrijorarea” sa față de asaltul Capitoliului de către susținătorii președintelui Donald Trump. "Aceste demisii nu înseamnă nimic acum. Șobolani care părăsesc nava care se scufundă", s-a revoltat un membru ales al Senatului american, Jackie Speier.

Un ministru din cabinetul Trump și-a dat demisia după violențele de la Capitoliu: "Aceste demisii nu înseamnă nimic. Șobolani care părăsesc nava care se scufundă"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    08 Ian 2021   •   00:05

"Țara noastră a trăit un eveniment traumatic, complet evitabil (...) care m-a tulburat atât de mult încât nu pot să îl ignor”, a declarat Elaine Chao, primul membru al cabinetului lui Donald Trump care și-a anunțat demisia de la violențele de miercuri.

„A fost onoarea vieții mele să servesc Departamentul Transporturilor din SUA”, a fost mesajul publicat de ea pe Twitter.

În declarația adresată agenției pe care a condus-o, Chao a scris că va demisiona efectiv luni și că este „profund tulburată” de evenimentele „pe deplin evitabile” de la clădirea Capitolului.

„Sunt extrem de mândră de numeroasele realizări pe care am reușit să le-am construit împreună pentru țara noastră și nu voi uita niciodată angajamentul pe care îl aveți pentru acest departament și Statele Unite ale Americii”, a continuat declarația ei.

Chao a decis să demisioneze după ce a luat „timp pentru a absorbi” insurecția de pe dealul Capitoliului și răspunsul președintelui la aceasta, a declarat un înalt oficial al administrației, citat de CNN. "Astăzi, au fost multe căutări de suflet și discuții", a mai spus oficialul. „Evident, a fost ceea ce trebuie făcut”.

Demisia sa a fost întâmpinată cu reticență de către democrații care i-au cerut să ajute la destituirea lui Trump

Dacă ministrul „consideră evenimentele de ieri atât de condamnabile, ar trebui să convingă cabinetul să invoce cel de-al 25-lea amendament și să nu abdice din funcție”, a declarat democrata Alexandria Ocasio-Cortez, considerând că demisia cu 13 zile înainte de sfârșitul mandatului lui Donald Trump a fost doar ”o încercare de a se proteja”.

"Aceste demisii nu înseamnă nimic acum. Șobolani care părăsesc nava care se scufundă", a răspuns revoltat un alt membru ales al Camerei, Jackie Speier. „Ar trebui să invoce al 25-lea amendament”.

Demisie la nivel înalt după atacul asupra Congresului

Matt Pottinger, consilierul adjunct pentru Securitate Naţională al preşedintelui american, a demisionat joi, în urma violenţelor de la Capitoliu declanşate miercuri de susţinătorii lui Donald Trump.

Demisia lui Pottinger este răspunsul acestuia la felul în care Trump şi-a mobilizat supoterii să stopeze validarea noului preşedinte american, spun surse apropiate demisionarului.

 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close